Inför fredagens matcher & mer från BIF-ÖIF!

Den 18:e omgången drar igång med tre matcher imorgon:
 
GÖTAHOLM BK - CROATIA GÖTEBORG (18.45 Gamlestadsvallen)
 
Dags för G-vallenderby och det är två lag som längtar efter en vinst. Götaholm har öppnat höstsäsongen med två raka förluster och 0-6 i målskillnad. Croatia har även de två raka förluster och 1-9 i målskillnad. Croatia gör dessutom sin tredje match på en vecka.
 
Götaholm har Tobias Petersson avstängd men Shafie Nurani är tilbaka efter sin avstängning. Både Felix Milkovic och Martin Johansson är tillbaka i full träning.
 
Inte nog med att Croatia förlorade med hela 1-6 mot Gårda, dessutom fick laget sin mittback Eddie Prorokovic utvisad i slutet och både Thomas Celec och Adnan Gashi drog på sitt tredje gula kort för säsongen. I senaste matchen saknades dessutom både Alan Amin och Boris Lesic. Frågetecken på om de medverkar imon. Amin verkar fortfarande befinna sig utomlands på semester.
 
Croatia har i och med de senaste förlusterna glidit neråt i tabellen (7:a) medan Götaholm självklart vill börja ta lite poäng för att klättra från sin 9:e plats om nu Bokedalen och Västkusten skulle börja ta poäng.
 
MARIEHOLM BoIK - OLSKROKENS IF (18.30 Lövgärdesplan)
 
Marieholm har spelat två matcher efter sommaren, förlust i toppmötet mot United Africa och sedan en stabil 4-0 vinst över Västkusten. Kroken har hunnit med fyra matcher på höstsäsongen och det har blivit tre förluster och en vinst. Dock var Kroken med länge mot både Lekstorp och United Africa men fick se sig knappt besegrade.
 
Frågetecken på Marieholms målspruta Toni Ceesay som verkar vara på resande fot, bland annat på besök hos sin nyblivna utlandsproffsbror i Amsterdam. Daniel Pereira är avstängd efter sitt röda kort sist mot Västkusten. Enligt de senaste rapporterna återvänder han till Sverige imorgon och ska vara med på matchen.
 
MBoIK har dock klart med två nyförvärv, 6A-bekante Amir Huseinovic från FC Roma United och Håkan Alavurt (senast i Kärra KIF) är klara för klubben. Både är även helt spelklara till morgondagens match. 
 
Kroken håller som vanligt på att få ihop ett lag, klart dock att mittfältaren Patrik Bengtsson saknas på grund av skada och även Fredrik Jungestrand missar matchen. Nye målvakten Erik Nilsson verkar få fortsatt förtroende men det verkar även som Jonas Söderström är med i truppen. Enligt rapporter så lär han dock inte kunna spela ute och han har ju agerat målvakt (på ett imponerande sätt) tidigare under säsongen. Vissa tongivande spelare saknas i nuläget men matchtruppen fylls säkert på under kvällen. Johan Hellenäs är fortfarande långtidsskadad men kommer möjligen att spela igen i slutet av säsongen.
 
TIPS: MBoIK har tappat lite kontakt till de två topplagen och kanske det kan påverka motivationen. Laget är dock bra hemma på gräset på Lövgärdesplan och får tipset även om Kroken absolut inte ska underskattas.
 
LEKSTORPS IF - BJÖRNDAMMENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)
 
LIF fortsätter att jaga UAFC i toppen och har inte råd med så många poängtapp om de ska få till en helt avgörande match i sista omgången. Särskilt då UAFC verkar gå som tåget, vilket iofs även LIF gör. Truppen ser ut som vanligt med ett undantag. Robin Granqvist vågar fortfarande inte möta sitt gamla lag Björndammen och fick sin tredje varning i LIF:s förra match. I våras var han på "domarkurs" när lagen möttes. Noah Widmark går in i truppen och gör sin första 6A-match för LIF. Frågan är om han går direkt in på Granqvists defensiva mittfältsplats?
 
BBK saknar mittfältaren Mattias Palmqvist som fick sitt tredje gula kort senast mot United Africa. Anton Linde är tillbaka efter att ha missat förra matchen pga en stukad fot.
 
Att åka ut till Gråbo och möta LIF är aldrig lätt och det känns som BBK lär börja ganska defensivt och försöka täppa till mittfältet för hemmalaget. Båda lagen gillar ju att ha mycket folk centralt på mitten och det lär bli trångt där. Gissningen är att LIF kommer att trötta ut BBK och få utdelning men BBK är ju farliga i sina omställningar och ett kontringsmål där kan ju ge matchen nerv. Dock ska ju BBK försöka kontra mot seriens bästa försvar.
 
Senast lagen möttes var det inget snack alls och LIF vann med 6-0Furulundsplan.
 
TIPS: Lekstorp får självklart gälla som favoriter.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Matchrapporten inne. Inte så mycket att säga, verkar dock som domaren ansåg att ÖIF:s 2-1 mål var självmål. Alltså fick inte Daniel Apell det målet som det först rapporterades om.
 
ÖIF får klara sig utan både Mattias Liljenbring och Marcus Halldin till nästa match då de är uppe i tre gula. BIF:s Nils Hallgren fick även han sitt tredje gula och får vila nästa match.
 
Bokedalen har en matchrapport på sin hemsida som hittas HÄR. Matchrapporten vittnar om en första halvlek som tillhör BIF och en andra halvlek där ÖIF kämpar sig tillbaka. Det gick även hett till stundtals.
------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Kommentarer
Postat av: Högberg

Halldin har 4st gula. 1 syns inte då han fick de mot Kurdistan!

Svar: Helt korrekt, ser nu i mina noteringar att jag hade ett gult på honom som jag strök. Det var alltså innan jag visste att förbundet behåller korten. Tur att du har koll på läget Pierre! Är det den grävande journalisten som har vaknat ;-). Men, då har han alltså redan varit avstängd antar jag?
Rasta

2012-08-23 @ 21:34:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0