Lite nyheter & inför morgondagens 6A-match...

Bokedalen tappar en av sina viktigaste spelare inför avslutningen av 6A. Mittfältaren Patrick Allen lämnar Bokedalen för att bege sig till en annan 6A-klubb, nämligen Öjersjö IF!
 
BIF meddelade övergången idag på sin hemsida:
 
"6A-konkurrenten och serieåttan Öjersjö IF har kommit överens med Allen och då hans önskan har varit att spela med Öjersjö resterande del av året kommer Bokedalen inte att sätta käppar i hjulen. Han kommer dock inte hinna bli spelklar för ÖIF till derbyt mot just Bokedalen på onsdag 22 augusti."
 
Även om detta är ett tungt tapp så var det en hel del spelare och tränade på den senaste BIF-träningen och dessutom har klubben en ny spelare på gång. Förhandlingar pågår.
 
Läs om Allens övergång på BIF:s hemsida, HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm tränade idag och två nya spelare testade, Daniel och David. Båda killarna studerar i Göteborg men har sitt ursprung i de småländska skogarna. Alltså direkt ett stabilt intryck. Daniel har IK Tord (Jönköping) som moderklubb och David har spelat i Tingsryd (om jag inte minns helt fel).
 
Daniel spelar helst centralt på mittfältet och David har spelat mest i försvaret. Det var mycket tvåmål på träningen och båda killarna gjorde bra ifrån sig, särskilt med tanke på att de hållt uppe ett tag med fotbollen.
 
Båda killarna gjorde ett gott intryck och det verkar även som de var nöjda. Götaholm hoppas självklart att kunna presentera båda som klara nyförvärv inom den närmaste framtiden!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm verkar ha ett bra nyförvärv enligt bloggens källor. Håkan Alavurt (mittfältare född 1987) verkar vara på väg till klubben. Alavurt spelade under våren i Kärra KIF men har av olika anledningar haft svårt att ta en ordinarie plats. Götaholmaren får återkomma med mer info om övergången blir helt klar.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I och med att FC Roma United drog sig ur serien så spekuleras det en hel del om vart deras spelare ska ta vägen. Amir Huseinovic har tränat med Marieholm och det kan möjligen bli en övergång där.
 
17-årige Sanel Osmanovic (som hann med 10 mål) sägs ha ögonen på sig både från Lärje-Angered och Gunnilse.
 
Möjligen även att Croatia är och rycker i några spelare från Roma.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon spelas en match i den 16:e omgången och en i den 17:e.
 
FREDAG 17/8
 
LEKSTORPS IF - VÄSTKUSTENS BK (19.00 Lekstorpsvallen) (omgång 16)
 
Detta är Lekstorps första match efter uppehållet och den uttagna truppen ser stark ut. Det verkar som Martin Ljungdahl och Noah Widmark saknas annars är de andra nya spelarna med (Niklas Söderberg, Richard Hagström och Niklas Drott). LIF har dock satts under lite press då de i nyläget är sju poäng efter United Africa, dock har LIF två matcher mindre spelade, men dessa matcher ska ju som sagt spelas.
 
VBK är plötsligt bara två poäng från nedflyttningsstrecket då FC Roma drog sig ur. Detta borde ju sporra laget. I den första höstmatchen blev det dock förlust mot Marieholm med 0-4.
 
Det är några ändringar i VBK:s trupp jämfört med senast mot MBoIK. Aamir Fouad och Jonas Karlén saknas men duktige Edmond Shala tillkommer och även Aram Mohammed-Salih (som var avstängd sist).
 
TIPS: VBK kommer säkert att ta mer poäng i höst, men de kommer inte mot LIF ute i Gråbo. Säker LIF-seger.
 
BJÖRNDAMMENS BK - UNITED AFRICA FC (19.00 Furulundsplan) (omgång 17)
 
BBK fortsätter att spela stablit och slog Götaholm sist med 3-0. Defensiven är stabil och omställningarna snabba. Dessutom har de spelat med tre man på innemittfältet vilket har stoppat upp motståndarnas kortpassningsspel och tvingat dem att slå längre bollar, vilket BBK:s backlinje gillar.
 
UAFC har plötsligt sju poäng ner till tvåan Lekstorp (även om LIF har två matcher mindre spelade). Laget hade dock lite problem att få hål på Olskroken sist och det dröjde tills den 73:e matchminuten innan nyförvärvet Saidi Ishola överlistade Jonas "Söder" Söderström i Krokens kasse.
 
Matchbilden känns ganska väntad. Mycket boll för UAFC och ett välorganiserat BBK som backar hem. Frågan är om UAFC kan trötta ut BBK och få in bollen eller om BBK kan överraska med en snabb omställning och kontra in en boll? Om UAFC har någon svaghet så kan det vara hemjobbet när laget tappar boll.
 
TIPS: BBK känns starka just nu och kan skaka UAFC, dock inte hela vägen till vinst. Oavgjort!
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0