Helgens matcher

Det har varit en hel del 6A-lag i farten under helgen och vi hoppar rakt in i hetluften:



I fredags var det dags för den årliga försäsongensmatchen mellan division 4-laget Hovås Billdal och 6A:s Croatia.

Det verkar som Croatia gjort klart med två nya unga spelare. Philip Westman, 18 år, senast från Jonsered men med ett förflutet i Qviding. Enligt Croatias hemsida är Westman en stor fysisk anfallare som även kan användas på mittfältet. David Celerie heter den andre spelaren, 19-årig anfallare från Sävedalen som enligt rapporter är en målfarlig spelare som är duktig i en-mot-en situationer.

Croatia lovar att denna gången är de presenterade spelarna klara för klubben på riktigt...

Det verkar även som klubben får en riktig förstärkning då Vllaznim Ibishi väljer att återvända till Croatia från FC Bosona. Detta bekräftas även från Bosona-håll...

Om vi återgår till själva matchen så inleddes den ganska trevande med lite mer boll för Hovås. Efter ett tag började dock båda lagen skapa lite chanser och båda av Croatias nyförvärv har möjligheter.

Croatia tar ledningen på straff efter en halvtimme genom Nermin Dzerahovic. 1-0 står sig till halvtidsvilan.

I andra tar Hovås över lite mer av spelet och kan kvittera efter 20 minuter av andra halvlek. Hovås fortsätter att föra spelet och skapa chanser innan spelet jämnas ut igen och då passar Croatia på att bränna några fina lägen.

Hovås kan göra 2-1 efter en frispark och detta reslutat står sig matchen ut.

Det verkar som Croatia var nöjda trots förlusten då det ändå var ett division 4-lag som stod för motståndet och även med tanke på att många tongivande spelare saknades.

Croatias matchreferat hittas HÄR.



Gårda BK verkar ha slipat på konditionen sen 2-6 förlusten mot Hisingsbacka och tog igår en riktigt imponerande seger mot nya division 5-laget FC Bosona!

Matchen började dock ganska jämnt och Dzani Hodovic skapade några chanser för FCB. Gårda kunde dock jobba sig in i matchen och också ta ledningen med 1-0. Comebackande Sebastian Fernberg hittade fram till Simon La Verghetta som kunde göra mål.

FCB kommer dock tillbaka ganska snabbt och kan kvittera. Gårda får dock sista ordet innan halvtid då det är ombytta roller, La Verghetta hittar fram till Fernberg som gör 2-1!

I andra halvlek börjar Gårda bäst och kan göra 3-1, Alexander Nylin håller sig framme på en retur efter avslut av Fernberg. FCB vägrar dock ge upp och reducerar igen ganska omgående.

Gårda tog dock över matchen igen och kunde göra både 4-2 (Fernberg igen) och även 5-2 (La Verghetta igen).

En imponerande seger för Gårda men det ska väl tilläggas att FCB saknade en hel del tongivande spelare på grund av olika anledningar.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.



Björndammen tog en fin seger mot 6C-laget Masthugget igår då det blev seger med 2-1.

BBK började bra de första 10 minuterna av matchen men tappade sedan sitt spel och slarvade en hel del. Istället tog Hugget över matchen och de fick en utmärkt chans att ta ledningen då de fick en straff. Den straffen missas dock. BBK höjer sig innan halvtid men då kommer istället Masthuggets ledningsmål efter lite slappt försvarsspel av BBK.

I andra halvlek spelar BBK mycket bättre och kan föra spelet och skapa chanser. Anton Linde kan kvittera för BBK innan Alex (?) kan göra BBK:s segermål i 70:e minuten.

BBK:s matchrapport hittas HÄR.



Götaholmaren vet inte så mycket om Marieholms första träningsmatch mer än att det blev en tung förlust. På Säves hemsida går det att läsa att Säve rivstartade matchen med hög press och ledde med 3-0 efter 10 minuter...

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade i lördags och tyvärr så fattades en del folk på grund av olika anledningar. Freddan och Tobbe var bland annat i Dalarna och åkte skidor. Eller som Felix sa:

De åkte ner till Dalarna!

Inte alltid lätt med upp och ner...

----------------------------------------------------------------------------------------

Masthuggets hemsida snubblade Götaholmaren över en go bild på favoriten Kapten Röd. Kapten Röd, eller Björn som han heter egentligen har nämligen ett förflutet som fotbollsspelare i Huggets juniorlag!


----------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kommer det att dyka upp lite mer intervjuer med diverse 6A-folk!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0