Lite rester från helgen...

En riktig skön fotbollshelg och en massa 6A-lag i farten. Här kommer resten av helgens händelser:

Nykomlingarna från 7:an Kurdistan IK spelade sin första träningsmatch för året och det blev vinst med 1-0 över Kurdiska IF Halmstad.

Det var en stabil match från Kurdistan IK och laget skapade flera bra lägen i första halvlek utan att göra mål. Målet kom dock en kvart in i andra halvlek. Målskytt var Fitim Feka efter fint förarbete av Gabriel Suiceanu.

För att vara första träningsmatchen för säsongen så verkar det som KIK var nöjda även om det finns mer att hämta.

Även Bokedalen (som ramlade ur 5:an) spelade sin första träningsmatch och det blev seger med tennissiffrorna 6-1.

Enligt matchrapporten på hemsidan så var det inte så mycket snack om hur matchen skulle sluta. BIF gick upp till 2-0 ganska tidigt men slappnade sedan av och SKIF kunde reducera. Precis innan halvtid ökade dock BIF på till 3-1.

I andra halvlek var SKIF aldrig nära och Bokedalen kunde göra tre mål till.

Bokedalens mål gjordes av Patrick Allen 2, Tobias Johansson 2, Niklas Nilsson, August Lindberg.

Bokedalens matchrapport hittas HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren råkade visst göra en liten miss gällande Lekstorps vinst över Rannebergen igår. Det stod 0-0 i halvtid och RIF tog ledningen efter 10 minuter av andra halvlek innan LIF kunde vända matchen.

Verkar som första halvlek var ganska jämn med ett Rannebergen som försökte rulla boll men inte kom någonstans och ett LIF som kanske hade lite för stor respekt. I andra tar iallafall LIF över men då är det Rannebergen som tar ledningen då den annars så säkra LIF-målvakten Emil Syrén styr in en hörna i eget mål.

LIF flyttar upp sina positioner och Sebastian Fransson blir fälld med straff som följd. Han sätter den säkert själv. LIF fortsätter att pressa och får även in ett segermål efter en frispark där det blir retur och bollen hittar fram till Alexander Ivarsson som kan avgöra.

Matchreferatet hittas HÄR.

Det känns som psykningarna inför kvartsfinalen Götaholm-Lekstorp redan har börjat...

Gårda BK spelar träningsmatch just i detta ögonblick! Motståndet är IK Zenith och matchen drog igång 20.00Hovgården.

IK Zenith slutade fyra i 6D förra året.

Förutom kvällens Gårda-match får vi vänta till helgen med fler 6A-matcher....

Det var ju som sagt mycket folk på Kviberg i lördags men det dröjde tills efter sista matchen innan en "riktig" kändis dök upp.

Helt oväntat dök den gamle elitspelaren Mathias Svensson upp!

Han lämnade Elfsborg 1996 efter att ha hjälpt till att spela upp laget i Allsvenskan. Sedan blev det nästan 10 år utomlands som proffs i klubbar som Norwich, Charlton, Derby, Crystal Palace och Portsmouth. 2005 var han tillbaka i Elfsborg där han efter avslutad karriär blev sportchef.

Frågan är ju då vad han gjorde på Kviberg i lördags?

IFK Göteborg och Elfsborg möttes i en ungdomsmatch efter Östra Cupen och möjligen har Svensson en son i Elfsborgs lag...

Eller så ville han bara känna lite på Östra Cupen-stämningen...

Till sist: Till alla Götaholmare! Möte 18.00 i lokalen imorgon innan träningen!