Östra Cupen & lite annat!

Innan vi dyker ner i dagens alla Östra Cupen-matcher och andra matcher så får det skrivas lite om gårdagens äventyr då Kapten Röd spelade i Lisebergshallen

Det var en väldigt trevlig kväll (för de flesta) och en hel del 6A-folk ute på stan, som numera blivit standard. Götaholm var ju bland annat representerat av båda bröderna Petersson och bröderna Wedberg (även om Daniel numera spelar i SG-97). Björndammen var även på plats i Lisebergshallen. Jimmy Palmqvist, Mattias Palmqvist och Jimmy Grahn syntes i vimlet. Även en gammal Hälsö-lirare som jag uppenbarligen hade spelat mot med Rödbo för ett antal år sedan. En klassisk 4-3 match ute bland öarna diskuterades bland annat.

Lite senare då det skulle ätas på Burger King dök Götaholms målvakt förra säsongen Markus Manninen upp (möjligen utgav han sig för att vara från Sölvesborg). Även Öjersjös Niklas Strindeborn (om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar) var lite hungrig framåt småtimmarna...

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren offrade lite sömn och dök upp på Kviberg lagom till att se straffläggningen mellan Kortedala och Romelanda (0-0 efter full tid). Gamle götaholmaren Tom Berndtson missade sin straff och ännu en straffmiss från KIF gjorde att Romelanda lite oväntat gick vidare. De blir alltså Götaholms motståndare i morgon!



LIF stod för riktigt stark prestation när de slog ut division 2-laget Gunnilse efter straffdramatik. Götaholmaren har dålig koll på Gunnilse och det var nog inget jättehög medelålder på laget, men det är ju ändå spelare i en division 2-förening och LIF:s prestation ska absolut inte förringas.

LIF ställde upp med ett starkt lag i någon form av 4-1-2-3 eller möjligen 4-1-4-1, eller till och med 4-3-3 eller 4-5-1. Det är ju egentligen en lek med siffror. Kapten Robin Granqvist låg i sin roll framför fyrbacklinjen och hade två innermittfältare framför sig. Offensivt låg Marcus Pätsi centralt och Sebastian Fransson och Robert Söderberg på kanterna.

Gunnilse rullade en hel del boll i början och det tog lite tid innan LIF hittade rätt i sina positioner. Även om GIS hade lite mer boll i början så skapades det inte några heta chanser. LIF hade en del boll men det slarvades en hel del i passningsspelet. Gunnilse kunde ta ledningen på en straff efter halva första halvlek i en situation där både Ragnar Nilhag och Danny Höglund fick gula kort. Emil Syrén kunde inte göra något åt straffsparken och Gunnilse tog ledningen. Innan halvtid hade dock LIF vaskat fram en del chanser både på hörnor och långa inkast från Höglund. Dock går Gunnilse till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek börjar ganska jämnt där LIF låg rätt och Gunnilse inte riktigt kom någonstans. Gunnilses kapten drar dock på sig sitt andra gula kort en stund in på andra halvlek och åker ut. Precis efter trillar en långboll (möjligen frisparken efter det röda kortet) ner i Gunnilses straffområde och inbytte Samuel Malmqvist kan styra in bollen i mål. 1-1 står sig matchen ut och det går alltså till straffar.

Där sätter LIF alla sina medans Gunnilse bränner två, eller rättare sagt Emil Syrén räddar två och blir stor matchhjälte.

Rolig sak nummer 1: LIF:s Marcus Gylling tog ut segern lite för tidigt och springer skrikande ner från mittcirkeln till Syrén en straff för tidigt :-).

Rolig sak nummer 2: Robin Granqvist jobbar på Willys i Gamlestan när han inte skaver hälsenor i 6A. Idag spelade Granqvist Östra Cupen under sin rast...

Matchen visar att Götaholmaren är ganska rätt ute när man tror att LIF kommer vara med i toppen, även om det är långt kvar till serien...

----------------------------------------------------------------------------------

I den tidiga matchen hade Bergsjö IF slagit Bergum med 1-0 och samtidigt som LIF slog ut Gunnilse vann Sävedalen över Utbynäs med 2-1.

6A-vinnarna 2011 FC Bosona fick revansch från förra årets Östra Cup och slog ut Lunden med 3-1. Rannebergens väldigt unga lag stod för dagens kanske största skräll (tillsammans med LIF) när man slog ut Lärje/Angered med 5-0! En jämn match där målen trillade in i slutet.

De två sista matcherna spelades samtidigt och det var 6A-lag i båda matcherna.



Marieholm fick en riktig drömstart när Wobbler gjorde självmål efter bara några minuter efter ett mittförstånd mellan sista backen och målvakten. Toni Ceesay visade sedan att målformen från förra säsongen finns kvar. Han gjorde nämligen ett äkta hattrick (tre mål i samma halvlek utan andra mål emellan). En bredsida i öppet mål, en nick och en vändning med distinkt skott. Matchen var ju avgjord där och Marieholm med Blerim Ferati som spindeln i nätet på mitten kunde rulla runt ganska fritt.

I andra halvlek passade Fidan Hyseni på att bränna en straff och Wobbler fick faktiskt två tröstmål (bägge på straff) men det hann aldrig bli spännande.

Wobbler var riktigt bleka och ett Marieholm som har en tidig ledning att gå på och inte får press på sig är ju alltid bra, men det visste vi ju sen tidigare.

Som vanligt handlade mycket i Marieholm om trion Ferati, Ceesay och Hyseni. Laget har dock fått tag i en målvakt, något de saknade förra säsongen. 

Stabil seger för Marieholm men svårt att dra några större slutsatser då Wobbler inte bjöd upp till någon större kamp.



Eftersom de sista matcherna gick samtidigt och Marieholm-Wobbler blev huvudmatchen att följa så är rapporten från denna match inte så detaljerad. En hel del nya ansikten i Croatia men även några välkända. Vllaz Ibishi lirade innermittfält och Henok Berhane spelade på en kant. Alan Amin var kapten och styrde backlinjen. Nye målvakten Dalibor Verzak skötte sig bra. Mikael Sepahi, som öste in mål för två säsonger sedan i 6A, spelade från start. Möjligen kommer han att spela mer 2012 än han gjorde 2011.

Båda lagen försökte rulla boll och det av vad jag såg så hade väl Kozara lite mer bollinnehav. Det hettade även till lite med två röda kort (ett till Sepahi). Kozara spelade med Patrik Ijin som mittback och Alexander Hysén på topp. Visst är det Glenns pöjk som tillhört BK Häckens a-trupp och spelat i GIF Sundsvall. Då var han dock målvakt. I Kozara spelar han alltså forward och han gjorde det bra. Så bra att han avgjorde matchen med sitt mål i slutet av matchen.

Svårt att dra några större slutsatser av denna match. Kozara åkte ur fyran och ska ju vara bättre än Croatia. Båda lagen har väl också haft en ganska stor omsättning spelare.

--------------------------------------------------------------------------------

Det blev iallafall en trevlig dag på Kviberg med en hel del sol. Götaholmaren hann snacka lokalfotboll med en hel del ledare, domare och spelare...

Götaholms Freddie Wedberg gjorde en stabil insats som linjedomare i ett par matcher.

--------------------------------------------------------------------------------

Imorgon ser Östra Cupen ut så här:

10.00 Real Maskin - Semberija
11.15 Götaholm-Romelanda
12.30 Lekstorp-Rannebergen

--------------------------------------------------------------------------------



Det var även vanliga träningsmatcher idag och Björndammen föll i en jämn match (0-0 i halvtid) som sedan exploderade med sju mål i andra. Mattias Palmqvist gjorde två mål (måste varit Kapten Röds förtjänst) och det tredje gjordes av Jesper (efternamn än så länge okänt).

-------------------------------------------------------------------------------------

Just nu tar tiden slut för bloggandet. Mer imorgon om både lördagens och söndagens matcher!

#6

  

Kommentarer
Postat av: Läsare

Mikael Sepahi, som öste in mål för två säsonger sedan i 6A, spelade från start. Möjligen kommer han att spela mer (2011 än han gjorde 2012).Inget att bråka om men en liten upplysning på att de blev tvärtom med åren :) Ha de gött

2012-02-25 @ 21:19:29
Postat av: Götaholmaren

Gick lite snabbt där. Tack!

2012-02-26 @ 08:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0