Krampaktig trepoängare...

 
Efter tre spelmässigt bra matcher mot topp-tre lagen men utan poäng blev det tvärtom i gårdagens match mot Västkusten. En slarvig och ofokuserad match av Götaholm men när domare Lars Brandin blåste av tillställningen var det hemmalaget som fick med sig tre sköna poäng.
 
Götaholm ställde upp med följande spelare till vårsäsongens sista kamp:
 
Aleks
JK-Rabih-Filip-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-Abdi
Tobbe
 
Bänken:
Shahram
Hassan
Ali
Koffe
 
Västkusten fick börja matchen med gamle götaholmaren Jonas Karlén i målet i vänta på att Mauricio Ponce skulle dyka upp. Kanske påverkade detta Götaholms dåliga start då laget spelade väldigt stressigt och slog bort en massa passningar. Tanken var väl att försöka trycka på och hitta avslut på Västkustens tillfällige burväktare, men istället blev det slarviga passningar och försök till alldeles för avgörande passningar.
 
I defensiven blev det även ganska snurrigt och Götaholm hade problem att sortera ut sina markeringar och Edmond Shala och Erik Lukacs ställde till besvär för Götaholms backlinje. Västkusten brukar spela mycket via sitt mittfält men nu blev det istället mycket långbollar från deras backlinje. Möjligen en medveten taktik eller möjligen var det så att Götaholm låg bra i sina positioner och stängde VBK:s passningsalernativ. De långa VBK-bollarna mot Shala och Lucacs ställde dock till det för Götaholm även om det också blåstes väldigt många offsider.
 
VBK skapar väl inga kalaschanser men en massa halvlägen, distansskott, hörnor och några frisparkar i bra lägen. Götaholm höjde sig lite efter den darriga starten och hittade till slut lite spel. När Götaholm väl kunde vinna boll och ställa om så blev det ofta farligt. Götaholm började även skapa chanser. Abdi bryter in i planen och kan vända spel på Rasta som lägger in bollen framför mål där Filip är ytterst nära att göra mål. Några hörnor blir även farliga, den bästa hörnchansen fick Nico när bollen landade hos honom framför mål men skottet gick över. Abdi hittade Rasta ännu en gång på kanten och bollen går tillbaka in mot mål där Abdi nickar. Ponce gör en bra räddning men returen går till Freddie som skjuter från snäv vinkel men på något sätt hinner Ponce dit igen och gör en kalasräddning. Vissa menade att bollen var inne men domare Brandin friar.
 
Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka och Lukacs har ett bra volleyförsök efter ett inlägg. Det slarvas dock en hel del från båda lagen. Precis när lagen går och väntar på halvtidsvilan kan Götaholm göra 1-0. JK slår en lång boll mot Abdi men Ponce hinner före och glider ut för att ta bollen. Han har den för ett ögonblick men tappar den sedan och Abdi, som fortsatt springa, kan sno åt sig bollen och rulla in den i öppet mål. En bjudning som Götaholm tackar för.
 
1-0 i halvtid och det kändes väl även som Götaholm hade lite bättre ork. Målet var en bjudning men Götaholm skapade ju en hel del chanser som borde varit mål istället.
 
I den andra halvleken är det dock VBK som börjar bäst och sätter press på Götaholm direkt. Götaholm är inte alls på tårna utan får mest slå ifrån sig. Det dröjer inte heller länge innan kvitteringen kommer. Shala, som gång på gång skapade lägen, hamnade i en duell med Rabih inne i Götaholms straffområde. Shala är före på bollen nere vid kortlinjen och går omkull med Rabih i ryggen. Domaren pekar på straffpunkten. Shala tar den själv och gör inget misstag, 1-1.
 
Det skulle bli en målrik andra halvlek och det dröjde inte länge förrän, det för stunden hetare VBK, skulle ta ledningen. Götaholm har hörna men VBK löser det och kan ställa om. Bollen hamnar hos Shala på mitten och han undviker en tackling från Rabih och sätter fart mot Götaholms mål. Per hinner ikapp lagom när Shala kommer in i straffområdet men kan inte hindra honom från att rulla in bollen förbi Aleks.
 
Riktigt tungt läge för Götaholm som plötsligt ligger under med 1-2. Det hinner dock bara gå två minuter innan Götaholm kvitterar. Abdi får bollen i djupet och bryter in mot mål. Hans skott räddas men returen går rakt ut och där kommer Shafie och han kan trycka upp bollen i nättaket till 2-2 och göra sitt första mål för säsongen.
 
Matchbilden jämnar nu ut sig och spelet böljar fram och tillbaka igen. Shafie har mycket boll på mitten och gör det bra. Hassan har kommit in och får en del att jobba med. Tobbe är även pigg och han blir fälld precis utanför straffområdet. Frisparken tar Tobbe själv och den går över muren men är ganska lös och går dessutom rakt på Västkustens målvakt. Han har dock ingen bra dag utan lyckas fumla in bollen i mål och plötsligt är det Götaholm som leder matchen med kvarten kvar!
 
Götaholm backar hem lite för att försvara ledningen samtidigt som VBK flyttar upp spelare för att trycka på. Med fem minuter kvar så får VBK en frispark ute på sin vänsterkant efter att domaren ansett att Koffe gick lite för hårt in i en duell. Bollen skruvas in mot mål av Jean Garrido Ortiz och det är full trafik framför mål och det knuffas en hel del från många håll. Ingen rör dock bollen som går in i bortre krysset och det är lika ännu en gång!
 
Götaholm skulle dock få sista ordet. Det blir lite press mot VBK:s mål och Ali har kommit in och jobbar till sig en halvchans. Shahram har ett skott över i bra läge. Götaholm får en hörna som Per slår, den landar hos en fri Hassan som skjuter bollen mot mål. Pouyan Babr står på mållinjen och sträcker ut armen och stoppar bollen. Domaren står bra placerad och pekar på straffpunkten. Babr hade ett gult sen innan och VBK fick se sin lagkapten bli utvisad.
 
Abdi tar hand om straffen och kan lägga in bollen och Götaholm leder matchen för tredje gången!
 
Denna gång blir det ingen kvittering även om VBK får en sista chans med en frispark som lyfts in mot mål. Aleks boxar dock undan bollen och Götaholm tar en efterlängtad trepoängare!
 
Fotboll är märklig ibland, efter tre bra matcher utan poäng blev det till slut tre poäng, men i en tämligen dåligt utförd match av Götaholm.
 
För att använda en klyscha så har väl Götaholm haft lite stople ut under denna vårsäsong där motståndarna fått lätta mål samtidigt som Götaholm missat många chanser framåt. I den här matchen var det stolpe in och det var Götaholm som fick lätta mål. Över en hel säsong brukar sådant jämna ut sig. Självklart riktigt tungt för Västkusten som verkar ha en sån där säsong när ingenting fungerar.
 
Götaholm kunde gå på sommarledighet med lite mer poängutrymme ner till lagen under strecket. Västkusten måste ha en otrolig höst om laget ska spela i 6A 2013.
 
 
Det var ett riktigt toppmöte på Bergsjövallen när United Africa och Lekstorp drabbade samman. UAFC har bara trampat på under våren och LIF har hittat formen igen efter en liten dipp med en förlust och lite oavgjorda.
 
Den första halvleken blev mållös och det var LIF som började lite piggare men ganska snabbt så ändrades matchbilden till den av Götaholmaren gissade. Nämligen ett bollförande UAFC mot ett tight spelande och disciplinerat Lekstorp. Det stora bollinnehavet för UAFC ledde också till den del chanser men antagligen stod Emil Syrén ivägen eller så slarvades de bort.
 
Direkt i den andra halvleken tar dock LIF ledningen. Efter en omställning och fint passningsspel hittar nyförvärvet Niklas Drott fram till Robert Söderberg som kan göra mål!
 
Drott själv hade lite senare en chans att öka på till 2-0 men så blev inte fallet.
 
Matchbilden går sedan tillbaka ett UAFC med stort bollinnehav mot ett kämpande LIF. LIF tröttnar ordentligt sista tio minuterna men närmare än en lobb precis över ribban kommer inte UAFC.
 
Tredje raka vinsten över UAFC för LIF och nu blir det semester som serieledare.
 
LIF:s korta matchrapport, HÄR.
 
Matchvinnaren Söderberg.
 
Debatten om tråkiga LIF dyker som vanligt upp efter en sådan här match men Götaholmaren anser fortfarande att fotboll går ut på att vinna matcher i första hand, HUR matcherna vinns kommer i andra hand.
 
LIF har en medveten taktik att spela ett lågt försvarsspel och uppenbarligen gör de det riktigt bra. Serieledning i "halvtid" och bara 6 insläppta mål på 12 matcher är imponerande. Stort bollinnehav i sig självt vinner ju inga matcher, det handlar ju om vad laget gör när man har bollen.
 
Det finns som sagt olika sätt att vinna en serie på. Sen kan ju självklart underhållningsvärdet ifrågasättas men personligen så tar jag tre poäng och spelar tråkigt än noll poäng och spelar roligt alla dagar i veckan. Självklart är kombinationen underhållande OCH framgångsrikt det optimala. Sedan handlar det ju självklart om spelarmaterial och att få ut maximalt av truppen. Något som tränarduon Ingemar Holm och Stefan Dahlström lyckats väldigt bra med. Nog om detta nu...
 
LIF fick även lite hjälp i toppen då det framkommit att Pierre Högberg inte skulle fått vara med när Öjersjö spelade 0-0 på Lekstorpsvallen. Högberg stod på tre gula inför matchen och skulle varit avstängd. Eftersom Högberg fick ett av sina tre gula kort i ÖIF:s match mot Kurdistan tolkade ÖIF detta som att varningen försvann då Kurdistan drog sig ur serien. Det verkar dock som den tolkningen var felaktig och ÖIF riskerar nu alltså att förlora matchen med 0-3. Allt är dock inte helt klart då det verkar som ÖIF tänker överklaga.
 
Så möjligen kan LIF få två poäng till i toppen.
 
Inte så mycket att säga om denna matchen. Roma var flera nummer större än Bokedalen och målen trillade in i en strid ström. Både Sanel Osmanovic och Jasmin Saric blev tvåmålsskyttar.
 
Roma har klarat halva sin debutsäsong i 6A med bravur och parkerar på en fjärdeplats. Götaholmaren hade Bokedalen som ett möjligt topplag men laget kommer att få kämpa med näbbar och klor för att lösa kontraktet till hösten.
 
BIF:s matchrapport HÄR.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
6A tar sommarledigt men bloggen kör på lite till. I veckan kommer vårsäsongen att sammanfattas och skytteligan ska uppdateras. Tanken är även att köra lite intervjuer med både spelare och ledare om hur den första halvan har varit.
 
Så vänta lite med att stänga ner era datorer för sommaren...
 
#6

Kommentarer
Postat av: Avstängningar

Lekstorps vänsterback Daniel Lubbe fick gult kort mot Roma
United och det var hans tredje. Matchen låg under utredning och avstängningen väntade. När sedan domen kom och lekstorp fick segern 3-0 alla målskyttar försvann men lubbes avstängning stod kvar. Därmed var han avstängd mot Götaholm. Hade lekstorp inte haft koll på reglerna där hade de varit samma visa i det fallet. Reglerna kan tyckas vara märkliga men det gäller att ha koll på dem.

2012-07-01 @ 21:52:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0