Snart igång igen!

För vissa lag så drar faktiskt höstsäsongen igång redan denna veckan. I helgen avslutas den 14:e omgången med matcherna Öjersjö-Björndammen (lördag), United Africa-Marieholm (lördag) och Gårda-Olskroken (söndag). Mer om dessa matcher senare i veckan.
 
Götaholmaren tänkte kolla lite hur läget verkar i lagen, vi börjar med Lekstorp som innan sommaruppehållet gjorde klart med en riktigt imponerande kvartett med nyförvärv. Så här såg det ut:
 
Niklas Söderberg (mittfältare) från Gårda BK.
 
En av Gårdas tongivande spelare lämnar alltså ett 6A-lag för ett annat mitt under säsongen. Det är dock inte så konstigt som det låter då Söderberg har Lekstorp som moderklubb och spelade där upp till junioråldern. Sedan blev det Jonsered, GAIS och Lerum (där han var med och spelade upp laget i 3:an) innan han hamnade i Gårda BK. Säsongen 2011 blev det 6 mål för Söderberg hos Gårda och han spelade även i 6A:s All Star lag. Denna säsongen har det blivit ett mål än så länge. 24-åringen kommer helt klart att höja LIF:s redan starka trupp. Niklas får även nöjet att spela med sin bror Robert, som redan spelar för LIF.
 
Noah Widmark (mittfältare/försvarare) från FC Roma.
 
Widmark började ju säsongen hos nykomlingarna FC Roma United men lämnade klubben efter matchen mot just Lekstorp i omgång 6. Har sedan dess varit klubblös men det ryktades en hel del om olika klubbar. LIF var en av de som nämndes men eftersom det var samma serie som FC Roma United så kändes det inte helt säkert.
 
Till slut bekräftades dock övergången och LIF har fått en riktigt stabil spelare som kan användas både som mittback och som balansspelare på mitten. Dessutom får LIF en ledargestalt både på och utanför planen.
 
33-årige Widmark har även spelat för Partille IF, ÖIS J 20, Vesta IF (Uppsala division 4) och BK S:t Jakob.
 
Martin Ljungdahl (försvarare/mittfältare) från Götaholm BK.
 
Ljungan är ju självklart ett välkänt ansikte här på Götaholmaren då han spelat för Götaholm de två senaste säsongerna. Han dök upp till säsongen 2010 och även om han lyckades snacka till sig en defensiv mittfältsplats i någon enstaka match så var det som mittback som han dominerade hos GBK. En väldigt fysisk spelare som inte tvekar på att kliva in i dueller. Om inte minnet sviker har den gode Ljungan ibland till och med väntat in motståndaren istället för att ta bollen, bara för att kunna få dela ut en rejäl tryckare. Många medspelare fick även åka med på en flygtur på Ljungan Airlines under träningspassen. Det blev även en hel del kort, av olika färger, den första säsongen men detta avtog under säsongen 2011. Lite mål har det även blivit, två stycken 2010 och ett 2011. Han var även med i All-Star matchen 2011.
 
Efter säsongen 2011 provspelade Ljungan med division 4-klubben Lunden men detta rann ut i sanden och Götaholm hade fortfarande förhoppning att han skulle spela för klubben 2012. Det blev dock knappt några träning alls under försäsongen och Ljungan hänvisade till bristande motivation. Götaholm hoppades väl ändå in i det sista att Ljungan skulle köra igång då han ändå inte hade stängt dörren helt.
 
Till slut kom dock beskedet att han inte tänkte spela för Götaholm säsongen 2012. När säsongsstarten började närma sig och Ljungdahl ville lämna för 6A-kollegorna Lekstorp sa Götaholms styrelse nej.
 
Götaholm och Ljungan har sedan dess haft en dialog och nu har alltså Götaholm gått med på att släppa honom till Lekstorp. Exakt vad som ändrades eller hur förhandlingarna såg ut vet inte Götaholmaren. Det verkar dock som Ljungan enligt överenskommelse inte kommer medverka mot just Götaholm.
 
Den 26-årige Ljungan var utan tvekan en av Götaholms bästa spelare under sin tid i klubben och Götaholmaren får passa på att tacka honom för den tiden och önska lycka till!
 
LIF har fått ännu ett alternativ på mittbacksplatsen och breddar den redan breda truppen rejält!
 
 Rikard Hagström (ytterback/yttermittfält) från Lerums IS.
 
Inte oväntat har Hagström Lekstorp som moderklubb men lämnade för Lerum. Det ryktades redan på försäsongen att den 20-åriga Hagström skulle tillbaka till LIF, och Götaholmaren har fått för sig att han även gjorde några träningar med sin moderklubb under försäsongen. Hagström stannade dock kvar i division 3-laget där detunder våren blev två matcher från start och ytterligare två på bänken (dock utan inhopp).
 
LIF får alltså en spelare som testat på spel i division 3 och som kan användas både som ytterback och yttermittfältare.
 
Enligt LIF:s hemsida så är Hagström en snabb ettrig kille med bra spelsinne.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
LIF breddar alltså den redan breda truppen med flera riktigt bra nyförvärv. Lägg till Niklas Drott som anslöt precis innan sommaren så har LIF fått in fem nya spelare, som alla borde vara med och i högsta grad slåss om en startplats.
 
Med Widmark och Ljungdahl så har LIF plötsligt mängder av tänkbara mittbackar. Johan Hedström och Danny Höglund har ju bildat ett riktigt bra mittlås under våren, men nu får de alltså rejäl konkurrens. Visst kan både Widmark och Ljungdahl även spela som defensiv mittfältare, men där finns ju redan kaptenen Robin Granqvist. Dessutom ska Niklas Söderberg in någonstans, troligtvis på innermittfältet eller möjligen som ytter. På innermittfältet finns ju dock redan tvåvägsspelaren Marcus Johansson och Marcus Pätsi (om han nu är frisk). På ytterplatserna finns ju redan Sebastian Fransson och Robert Söderberg och möjligen även nye Hagström.
 
Lägg till ett gäng andra spelare som till exempel Nicklas Berglind, Martin Dalström, Daniel Lübbe, Jonathan Ljungberg, och rutinerade offensiva duon Daniel Jonasson och Niclas Eliasson. Alla har sett en hel del speltid under våren och vill säkert fortsätta med det.
 
Tränarduon Ingemar Holm och Stefan Dahlström har en hel del att tänka på. Dock är det ju angenäma problem, som det så vackert heter.
 
Det ryktas även om ännu ett bra nyförvärv. Anfallaren Johan Persson, som för tillfället spelar i Lärje/Angered, kan möjligen vara på väg till LIF. Han lånades ut till LIF under en period hösten 2011 och han hann göra två mål innan Lärje/Angered kallade tillbaka honom.
 
LIF har börjat träna i veckan och spelar träningsmatch mot Tollereds IF (6:a i 5A) på lördag. Den första seriematchen för LIF blir inte förrän den 17/8 (mot Västkusten) då laget redan spelat sin match i omgång 15 (2-2 mot Marieholm).
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
United Africa har varit igång sedan den 10 juli och kör två pass i veckan. Till helgen är det dags för höstpremiär då det blir toppmöte mot Marieholm. Inga nya spelare som Götaholmaren känner till.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm är inne på sin andra träningsvecka. Laget letar för tillfället efter en lösning på målvaktssituationen. Klart dock att meriterade Daniel Pereira kommer att spela med Marieholm i höst. Ett riktigt bra nyförvärv.
 
Laget har viktig match direkt då det är toppmöte mot United Africa på lördag.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
FC Roma spelar sin första match efter sommaren den 11/8 mot Öjersjö och det verkar som laget kör igång nu i veckan.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Croatia står över omgång 15 och spelar alltså inte förrän i omgång 16 den 18/8 (mot Öjersjö). Det är dock inbokat en träningsmatch mot Säve den 14/8. Det blir en bra värdemätare då Säve ligger 2:a i 6D för tillfället. Laget drog igång sin träning igår.
 
Rykten cirkulerar att Croatia har fyra-fem spelare på väg in. Möjligen några från nerlagda Kurdistan IK men Götaholmaren har ännu inte kunnat bekräfta detta. Ryktades även en del om att Alexander Nylin kanske inte skulle spela till hösten. Den som lever får se...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Björndammen har hållt igång en hel del under sommaren med en hel del tvåmålslir. Förra veckan drog det dock igång på riktigt för att göra sig redp för derbyt mot Öjersjö på lördag. Inga nya spelare dock.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gårda är som vanligt svårscoutade men det får väl antas att de är igång och tränar då det är match på söndag mot Olskroken. Niklas Söderberg är självklart ett tungt tapp och tränaren Staffan Lindblom lämnade också under våren. Assisterande tränaren Richard Johansson har tagit över. Rykten om lite nya spelare men inget bekräftat.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Öjersjö laddar för derbyt mot Björndammen på lördag och hoppas säkert på revansch efter premiärförlusten på Furulundsplan. Inget nytt i spelartruppen som Götaholmaren känner till.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken har laddat med bland annat fotbollsgolf, där Johan "Såsen" Hellenäs stod som segrare. Laget verkar ha hållt igång en del under sommaren och laddar inför sin match på söndag mot Gårda.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm körde igång förra veckan med två träningspass. Hyfsad uppslutning med tanke på semester och annat. Denna veckan blir det två pass och sedan träningsmatch mot FK Kozara (5:a i 5A) på lördag.
 
Inga nya spelare just nu, men det är en del krokar ute. Positivt dock att både Martin Johansson och Felix Milkovic är tillbaka i träning efter sina skador.
 
Götaholm har sin första match nästa onsdag (8/8) mot Olskroken.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen har inte kört igång med träningen ännu. Laget vilar dock både i omgång 15 och 16  och har inte match förrän den 22/8 (mot Öjersjö). Inga nya spelare på gång i nuläget och inte helt klart vem som kommer att hålla i tränarbiten under hösten.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Västkusten drog igång sin träning igår, men det verkar som en hel del av spelarna fortfarande befinner sig på resande fot. Laget har sin första match nästa onsdag (8/8) mot United Africa.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren återkommer i slutet av veckan med allt inför helgens matcher. Dessutom kan det nog dyka upp en lite Rasta-TV innan dess!
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0