Yeeeeeeeeees...

Den årliga Halmstadsresan är avklarad och alla klarade sig med livet i behåll, även om det var på håret i vissa fall. Laget till Halmstad såg iallafall ut så här, i en offensiv 3-3-1-3 uppställning:
 
Markus Manninen (Kärra)
Fredrik Petersson (Götaholm)-Felix Milkovic (Götaholm)-Gustav Borne (Götaholm)
Anders "Lillen" Petersson (Götaholm)-Fredrik Airosto (Götaholm)-Johan Montin (klubblös)
Alexander Berg (Götaholm)
Tobias Petersson (Götaholm)-Görgen "Groggen" Johansson (Götaholm)-Daniel Wedberg (SG-97)
 
Bänken:
Freddie Wedberg (Götaholm)
Mattias Strömberg (SG-97) (kort inhopp)
 
Spelaromdömena:
 
Markus Manninen
 
Den sista utposten och den gamle Götaholmskeepern var stabil under hela Halmstadsvistelsen och bjöd inte på några riktiga tabbar. Inblandad dock i en liten fadäs under Rastas fotbollsquiz då hans lag (där även Wedberg och Gurra ingick) värkte fram att Pelé spelade sin sista landskamp 1962! Stabilt med tre VM-guld på fyra år! Det ska väl tilläggas att detta hjärngäng inte vann quizen!
 
"Sälen" lyckades även hålla sig skadefri, till skillnad från förra året, vilket uppskattades av alla. Minus dock för tunga förluster i både volleyboll och strandfotboll, där Äldre ställdes mot Yngre...
 
Fredrik Petersson
 
Lagets stabila högerback som gör sitt fjärde raka mästerskap. Skapar trygghet och lugn i backlinjen och ser alltid till att alla gubbar kommer hem. Tappade sällan markering och släppte ingen förbi sig. Levererade också framför kameran i sin intervju i Götaholms-TV (som kommer att dyka upp framöver). Fick dock en hel del kritik för sitt flitiga användade av ordet "öhhhh". Var med bra i både Freddans och Rastas fotbollsquizar men räckte inte hela vägen fram. Var dock med och ledde lag Äldre till vinster både i volleyboll och strandfotboll och knep en tredjeplats i frisbeegolfen, trots en hel del tid bland brännässlor. Myntade även det nya uttrycket "skumpig terräng"...
 
Felix Milkovic
 
På väg tillbaka efter sin knäskada och visade att han klara 90 minuter. Har skaffat sig en hel del Halmstadsrutin och gör sitt tredje mästerskap. Har lagt fiaskot från 2010 bakom sig och spelar numera mer disciplinerat. Höll ihop laget bra och visade även i slutet att han orkar. Tog ansvar i slutskedet och fick ta jobbet när både Wedberg och Berg inte orkade jobba hem ordentligt.
 
Stabil ledargestalt i lag Äldre och vinnare av Rastas fotbollsquiz tillsammans med Johan "Monte" Montin.
 
Gustav Borne
 
Danskexperten Borne stod för många bra insatser på sin vänsterbacksplats. Har lätt till skratt och hjälper resten av laget att hålla humöret uppe. Stod för fina insatser på volleybollplanen men hans lag Yngre fick se sig besegrade. Föll även i strandfotbollen och det känns väl inte som det var rätt underlag för Gurra.
 
Betyget dras dock ner lite av två skakiga quizar och en avbruten frisbeegolf.
 
Anders "Lillen" Petersson
Lillen fick snöra på sig skorna igen och ta på sig en högerytterposition. Passade även på att bli lite firad av de andra spelarna. Höll ett stabilt och jämnt tempo genom hela drabbning.
 
Svarade som vanligt för en bra domarinsats i volleybollmatchen och ett utmärkt jobb som sekreterare under den väldigt långa frisbeegolfen. Tog sitt ansvar ordentligt under strandfotbollen med klassisk yttermittfältsslit längst med vattenbrynet. Stod för en matchavgörande kapning av Wedberg i slutet av matchen och kunde sedan se sitt lag Äldre avgöra.
 
Lämnade sällan sin position och gick därmed aldrig heller bort sig. Vann Freddans fotbollsquiz tillsammans med Monte.
 
En underbar lagspelare som alltid ställer när det behövs!
 
Fredrik Airosto
 
Fick ta klivet in från kanten i ett försök att styra upp laget. Visade med sin ålder en hel del rutin. Varvade en hel del bra insatser (födelsedagstårta, grillning och fotbollsquiz) med en del sämre (ojämn frisbeerunda, yoggi Jalla över sina kläder). Brukar hålla sig lugn på planen men klagade en hel del på domarinsatserna under volleybollen. En match som han dock till slut hjälpte lag Äldre att vända till seger.
 
Gjorde två mål under strandfotbollen och ryckte sönder lag Yngre med sin snabbhet. Svarade även för ett par rejäla kapningar.
 
Höll dock på att skada sig rejält under fredagen efter en ful eftersläng av trappan inne på Mårtensson. Fick avsluta vistelsen med att ta i med hårdhandskarna och visa de lite mer orutinerade spelarna vart skåpet ska stå.
 
Inte oväntad programledare i kommande satsningen Götaholms-TV. Om han levererade återstår att se.
Grill!
 
Johan Montin
 
Årets nyförvärv enligt Götaholmaren. Monte kom in riktigt bra i laget och bjöd på en hel del oväntade finter på sin vänsterkant. Bra volleybollmatch för lag Äldre. Dubbla quiztitlar och dessutom både inledde och avslutade han målskyttet för lag Äldre i strandfotbollsmatchen! Kämpade bra i frisbeegolfen men vek ner sig till slut.
 
Maximerade även sovutrymmet i sitt rum (eller rättare sagt det lite mindre rummet i anslutning till det större) och gav Wedbergs "stel som en korkek" (från förra året) en helt ny innebörd.
 
Gjorde sitt första mästerskap men förhoppningsvis inte sitt sista. Helt klart en framtidsspelare!
 
Alexander Berg
 
Trots många år i Götaholm debuterade han i dessa sammanhang. Har haft skadeproblem och det var en hel del frågetecken för formen. Berg låg dock bra mellan mittfältet och anfallet och samlade bollar.
 
Gick in och markerade på Leffes på torsdagen, körde återhämtning under fredagen för att kunna kliva in i matchen på lördagen igen.
 
Tappade dock sin position totalt i slutet av matchen och gick in i den berömda väggen. Skulle troligtvis blivit utbytt tidigare.
 
Lär behöva lång rehab och återhämtning.
 
Ändå helt underbart att ha med denna killen och vi hoppas självklart att få se honom fler gånger.
 
Tobias Petersson
 
Lagets grinigaste kille höll sig hyfsat lugn även om vulkanen började mullra en del under frisbeegolfen. Det blev till slut dock en delad förstaplats med Groggen. Två jobbiga prestigeförluster mot det betydligt mer rutinerade lag Äldre.
 
Imponerade dock stort som kameraman under Götaholms-TV. Kunde tyvärr  inte riktigt leva upp till förra årets champagne-fotboll på Leffes.
 
En rutinerad gubbe som sällan gör en dålig match. Imponerade även med att beställa dubbla potioner från Pasta-vagnen.
 
Görgen "Groggen" Johansson
 
Truppen åldersman som ändå visade klass. Domare i volleybollmatchen, och helt klart godkänt trots vissa tveksamma domslut. Var som väntat ett toppnamn i golfen men fick till slut dela segern med Tobbe.
 
Gjorde en lysande första halvlek för lag Äldre under strandfotbollen, klev av i halvtid.
 
En underbart go gubbe som verkligen behövs för att hålla ihop laget.
 
Stod dock för en riktig tabbe under Rastas fotbollsquiz då han (och Freddan) klurade ut att Ryan Giggs debuterade för United 1980! Ett litet tankefel på cirka 10 år!
 
Daniel Wedberg
Lagets Balotelli och självklara mittpunkt. Levererade både det ena och det andra under hela tillställningen. Spelet stördes dock av en mystisk skada.
 
Blev den första gästen i Götaholms-TV och gav självklart en hel del intressanta svar. Stod för en riktigt bra insats under grillningen och visade oväntad talang.
 
Stod för helgens givna uttryck....yeeeeeeeeeees...
 
Tappade dock helt sin position i slutet och orkade inte alls jobba hem. Visade en hel del orutin och det hela slutade med ett solklart rött kort.
 
Kommer ändå alltid var självskriven i laget.
 
Oväntad djurvän.
 
Freddie Wedberg
 
Missade samlingen och anslöt till truppen senare. Detta gjorde att han missade både ett quiz och frisbeegolfen. Jobbiga förluster i volleyboll och strandfotboll. Efter fotbollsförlusten gick han rakt över till Danmark.
 
Toppade väl inte riktigt formen. Utbytt tidigt under fredagen och hade under lördagen flera klara målchanser utan att få in bollen.
 
Mattias Strömberg
 
Wedbergs lagkamrat från SG-97 var inte med i den ursprungliga truppen utan ringdes in på plats. Gjorde ett piggt inhopp och blev stod dessutom för en stabil intervju hos Götaholms-TV.
 
Visade senare på lördagskvällen att han är fruktansvärt målfarlig även att han är mittback!
 
Ett väldigt lyckat Halmstadsäventyr även denna gången...
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren har väl fortfarande semester men kommer att trappa upp bloggandet nästa vecka då 6A-lagen börjar köra igång igen.
 
Satsningen Götaholms-TV, som kommer att vara en förlängning av bloggen kommer förhoppningsvis att dyka upp snart. Det inspelade materialet behöver bara tittas över lite...
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0