FC Roma imponerar!

Götaholmaren hade helt missat att FC Roma United spelade träningsmatch igår då det varken framgick på deras hemsida eller förbundets. Hur som helst blev det en riktigt fin skalp för nykomlingarna i 6A!

För motståndet stod alltså FK Kozara, som spelade i division 4 2011, och som slog ut Croatia i Östra Cupen förra helgen.

Det verkade som Roma var det hetare laget direkt och de kunde kontrollera mittfältet och sedan hitta sina snabba spelare i djupled. Roma specielle målskytt (13 mål förra säsongen) Mahmoud Hammudeh gjorde både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Den höga pressen som Roma satte på Kozaras backlinje gav utdelning och de fick ingen ro att rulla boll. Kozara reducerar dock precis innan halvtid.

Spelet blev lite mer fram och tillbaka under den andra halvleken men Jasmin Saric kunde utöka Romas ledning till 3-1 genom en frispark.

Hammudeh avslutade sedan målskyttet med att fullborda sitt hattrick och ge Roma en mycket fin 4-1 seger.

Tremålsskytten Hammudeh

FC Romas matchrapport hittas HÄR.

FC Roma lär nog ställa till det för en hel del lag när 6A drar igång!

LIF hade ändrat en hel del i laget från förra helgens lyckade cupäventyr och en hel del tongivande spelare saknades. Enligt rapporter en hel del sjuka spelare på sina håll men även en medveten rotation och låta fler spelare i den breda truppen visa upp sig.

Hemmalaget börjar matchen bäst och sätter press på Nol och Marcus Gylling har ett utmärkt läge att göra mål men missar. Nol är inte ofarliga och kan ställa om snabbt och då blir det farligt. Det är också Nol som gör 1-0 efter ett inlägg och lite missförstånd hos LIF. Detta resultat står sig i halvtid.

Nol börjar andra halvlek klart bäst och LIF hittar inte sitt spel. LIF:s målvakt Tommy Malmqvist storspelar och avvärjer 3-4 frilägen i början av andra halvlek. Sakta men säkert tar sig dock LIF tillbaka in i matchen och höjer sig.

LIF börjar hitta kombinationer och då kommer även chanserna. I slutet av matchen tar sig Sebastian Fransson igenom och blir fälld med straff som följd. Den sätter han som vanligt själv och det är kvitterat.

LIF var väl inte så nöjda med denna instats men om inte annat visar det att LIF har en väldigt bred trupp då de nästan kan ställa upp med två starka startelvor.

LIF:s matchrapport hitta HÄR.

Lekstorp lär dock inte ha några problem att ladda om till onsdagens cupmatch mot Götaholm. Inte helt oväntat har ännu en match-affisch dykt upp:

Den enda informationen om denna matchen kommer från FC Fyrklöverns hemsida. Det verkar som FCF vann matchen med 3-0.

Fortsatt tungt för Croatia som får leta vidare formen. Det är ju fortfarande en bit kvar till serien men två mål framåt på fyra matcher måste kännas lite oroväckande.

För tillfället har Götaholmaren inget mer info om denna match förutom resultatet men vi jobbar på det...

--------------------------------------------------------------------------------

Det spelas ju en del matcher idag också. Det verkar som Kurdistan har match idag, möjligtvis mot Somaliska.

Götaholmaren återkommer med resultat senare ikväll eller under morgondagen!