Det var väl två ganska sargade division 6-lag som möttes i denna "bloggmatch" där lagens två bloggande kaptener ställdes mot varandra. Götaholm fick lite sena återbud på grund av jobb och skola och lite annat och man mönstrade följande lag denna afton:

Freddie
Said
Ali
Gap

Noterbart är att både Johan och Mirza var tvungna att lämna återbud så Aleks ringdes in snabbt som målvakt och detta öppnar upp för en möjlig comeback.

När matchen väl drog igång var det väl lite trevande spel och lagen kände lite på varandra. FCF kändes dock lite hetare precis i början och Götaholm letade efter sina positioner. FCF hade en del spel på sina kanter och kom till en del inlägg. Götaholm jobbade sig dock in i matchen och började hitta lite spel. Både Hassan och Rasta fick lite bollar att jobba på och både Sanan och Tobbe såg pigga ut.

FCF skapar dock några heta chanser och Aleks får avstyra några lägen, bland annat ett friläge. Första målet blev dock Götaholms, Freddan slår en frispark från halva den offensiva planhalvan och en touch från en FCF-spelare friställer Hassan helt. Han kan ta ner bollen och lägga in 1-0!

Götaholm är inne i en fin period och hittar många bra kombinationer. Tobbe får en boll i djupet och lägger in den mot mål där Rasta kommer men en back hinner precis dit. Bröderna Petersson och Rasta bjuder även på riktigt fint Dancing Dingo-spel. Rasta får en boll på sin kant och kliver in i banan och lägger bollen mot Tobbe  i djupet som klackar den vidare till Freddan som kommer på utsidan. Inlägget går hårt mot första stolpen där Rasta kommer men tyvärr går styrningen utanför. Lite klassisk kommunist-hockey över det hela.

2-0 kommer dock innan halvtid. Pedro (som såg riktigt bra ut på mitten) hittar Hassan med en fin chip. Hassan tar emot och tar sig förbi sin gubbe och kan kallt rulla in bollen i mål.

Detta står sig i halvtid. En första halvlek som var ganska jämn med ett litet övertag för Götaholm. FCF hade några bra chanser, men det var Götaholm som satte sina chanser.

Götaholm börjar andra halvlek med en jättechans fram till 3-0. Bollen spelas in till Hassan mitt framför mål men det första skottet täcks av en back och det andra räddas av målvakten!

Efter detta har Götaholm sin sämsta period i matchen och inte oväntat har då FC Fiskebäck sin bästa. Götaholm slarvade med bollen och missade lite i markeringen. Under denna perioden både reducerar och kvitterar FCF. 1-2 målet kommer på en vändning där varken Rasta eller Freddan hänger med. Bollen spelas in från kanten mot mål där en FCF-spelare hinner före Aleks och kan peta in bollen. 2-2 kommer efter att Götaholm tappar i uppspelsfasen och en FCF-spelare kan ganska ostört vandra in i straffområdet och skjuta bollen förbi Aleks.

FCF får luft under vingarna och Götaholm blir lite stressade och slår bort bollar och gör det svårt för sig. Det mest lite chansbollar och inte så ordnat spel. En lång boll hamnar dock hos Tobbe som kan lägga en perfekt boll i djupet mellan FCF:s mittbackar och där kommer Hassan farande. Han springer sig fri och kan lägga in bollen fram till 3-2! Ett fint hattrick av Hassan, det skulle dock komma mer!

Efter detta jämnas matchen ut igen och luften går väl ur FCF en del. Det dröjer inte så länge innan Götaholm även kan göra 4-2. Detta är ett riktigt fint fotbollsmål! Hassan vänder spelet fint ut till Rasta som i sin tur lägger en boll till Tobbe i djupet. Han tar sig ner till kortlinjen och lägger en boll in mot boll. Vid bortre stolpen kommer Hassan farande och kan placera in sitt fjärde mål för dagen!!!

Götaholm får riktigt bra utdelning på sina chanser denna kväll och Sanan kan göra mål för tredje matchen i rad. Freddie, som kommit in på topp, tar sig runt på kanten och spelar in bollen. Den letar sig fram till Sanan som drar till direkt och bollen sitter nere vid stolpen.

Matchen känns ju ganska avgjord vid det här lagen och spelet böljar fram och tillbaka med två ganska trötta lag. FCF skapar en del farligheter via ett par hörnor och kan även gör ännu ett mål. Rasta får inte undan bollen ordentligt efter en hörna (eller möjligen ett inlägg) och bollen hamnar rakt på en FCF-spelare som kan placera in bollen.

Riktigt skönt att det lossnar framåt och flera av målen gjordes efter riktigt fint spel. Hassan var självklart matchens lirare med sina fyra baljor!

Skönt med en vinst och lite medvind!

Lekstorps cupsaga tog slut till slut när division 2-laget Sävedalen vann finalen i Östra Cupen med 2-1. Men det verkar som 6A-laget sålde sig dyrt.

Sävedalen tog ledningen direkt i början av matchen men Sebastian Fransson kvitterade på straff efter en halvtimme. Precis innan halvtid kunde dock Sävedalen återta ledningen.

Detta resultat stod sig matchen ut. Trots förslusten har LIF visat att vilja och lagmoral väger tyngre än divisionstillhörighet...

Mer om denna match imorgon.

Björndammen fick revansch för 3-4 förlusten tidigare på försäsongen och kunde slå Härryda med 5-3. BBK spelade riktigt bra i första halvlek och Jesper (efternamn?) ger BBK ledning. Notoriske måltjuven Anton Linde gör sedan två baljor. BBK får även en till tvåmålsskytt då Ivan Boberg Jovanovic gör lagets sista två mål.

Noterbart är att gamle BBK-spelaren Alexander Felin gjorde HIF:s alla tre mål.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Så mycket mer än reslutatet har inte Götaholmaren just nu.

Imorgon, onsdag, spelar FC Roma United träningsmatch mot BK S:t Jakob. 18.30 på Heden.