Röv...



Cupäventyret är slut för Götaholm för den här gången då det blev respass i snön på Kviberg med tennissiffrorna 1-6. Vi tar det dock från början, Götaholm ställde upp med följande lag:

Johan
Koffe-Rabih-Filip-Tony
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Hassan
Mange-Freddie

Bänken:
Tobbe
Said
J-K

Lekstorp
mönstrade följande lag (nästan säker på att det stämmer):

Syrén
Nilhag-Höglund-Hedström-Ljungberg
Granqvist(C)
Johansson-Pätsi
Fransson-Gylling-Söderberg

Bänken:
Mattsson
Valli
Ivarsson

Matchen började med ganska stort bollinnehav för LIF, dock var den största delen av detta bollinnehav på egen planhalva. Götaholm försökte väl mest ligga rätt och lösa mittfältet där Robin Granqvist, Marcus Pätsi och Marcus Johansson snurrade omkring och bytte platser. Götaholm hittade rätt i sina positioner och ofta slutade det med en längre boll från LIF:s backlinje. Det blev lite halvfarligt på några långa inkast av Danny Höglund och några gånger när Pätsi fick vända upp med boll. Marcus Gylling och Sebastian Fransson var även nära några gånger att komma igenom. Götaholm hittade dock stundtals lite spel via mitten och Shafie fick lite bollar att jobba med. Mange fungerade bra som bollmottagare och Hassan fick lite boll på sin kant.

Det är dock LIF som tar ledningen. Götaholm får inte riktigt undan bollen efter en hörna (eller möjligen ett långt inkast) och bollen hamnar hos Pätsi utanför straffområdet samtidigt som en Götaholmspelare halkar och Pätsi kan trampa in i straffområdet och skjuta in 1-0 lågt bakom Johan. Ganska logiskt då LIF var det mer bollförande laget i början av matchen.

I den andra halvan av första halvlek så är det dock Götaholm som tar över spelet. Plötsligt vågar laget hålla i bollen lite och hitta lite kombinationer och spelvändningar. Shafie börjar få lite mer boll på mitten och både Hassan och Freddan får bollar att jobba med på kanterna. Chanserna börjar även komma och Rasta får den första. Koffe hittar in med en boll i straffområdet och Rasta får först ett försök med högern och sedan med den näst bästa foten. Han slaskar iväg ett lågt vänsterskott som letar sig ner mot stolproten men där ligger Emil Syrén som en rem och kan rädda till hörna. Inte långt efter kommer dock kvitteringen, den annars så säkre Robin Granqvist spelar bollen rakt på Mange som kan hitta Freddie snabbt i djupet. Freddie tar med bollen in i straffområdet och kan lugnt placera in 1-1!

Götaholm skapar även ett par heta chanser till (möjligen kom de innan målet). Götaholm hittar en bra spelvändning och Freddan får skottläge i straffområdet men Syrén är upp med en hand och räddar till hörna. Freddie får ett till läge när på en frispark som lyfts in men nicken går över. Mange fixar en frispark precis utanför straffområdet men tyvärr slarvar Rasta bort den chanser med en riktigt kasst slagen frispark.

När det verkar som Götaholm har tagit över matchen så slår LIF till. LIF får en hörna och det blir lite flipperspel och bollen rensas inte undan. Rabih har chansen men dras lite i axeln och till slut hamnar bollen hos Fransson som kan placera in bollen. 2-1 till Lekstorp och riktigt surt för Götaholm.

Trots underläge i halvtid kändes det positivt hos Götaholm då man efter det inledande LIF-övertaget spelade upp sig rejält.

Tyvärr så fick Shafie en smäll över knäet och fick kliva av och med det så tappade Götaholm en hel del av spelet via mitten.

LIF började bättre i andra och ganska snart kan de utöka till 3-1. En LIF-hörna rensat undan men bollen spelas in igen. Tyvärr tittar Götaholm för mycket på boll Johan får inte mycket hjälp. Bollen studsar omkring lite innan Danny Höglund (av alla jävla spelare) som inte orkat hem, lyckas få bollen i mål.

Efter detta orkar Götaholm aldrig resa sig igen. Ganska snart därefter kan Fransson göra sitt andra mål på en riktig slaskträff som letar sig in vid stolproten samtidigt som Johan halkar till.

Götaholm försöker men orkar inte och kommer inte så långt. Det blir mest chansbollar upp mot Mange och Tobbe. Båda lagen börjar tröttna och det blir väldigt långa lagdelar och stora ytor. Det tilltagande snöande hjälper ju inte och det blir lite chansartat från båda håll. Båda lagen byter en del och det märks vem som har den bredaste truppen. LIF kontrollerar matchen och kan stundtals rulla ganska ostört då Götaholm inte orkar komma upp i press.

Tyvärr blir det även både 5-1 och 6-1. Rasta ska nicka hem mot Filip men Fransson hinner emellan och kan ta sig förbi och göra sitt tredje mål för dagen. Sista målet kommer på en retur som går rakt ut till Alexander Ivarsson som kan göra mål.

Matchen blev ganska fysikt och trots hårda tag så gick det aldrig över gränsen.

Vissa saker kan väl fastslås efter denna matchen:

-LIF kommer att vara ett topplag iår och har en stabil och bred trupp utan några riktigt svagheter i någon lagdel.
-Götaholm behöver nog få igång ett par gubbar till eller/och knyta till sig några gubbar till om det ska bli en framgångsrik säsong.
-Götaholm visade dock att man kan spela bra fotboll...dock räcker inte 20 minuter när matchen är 90.
-Danny Höglund pratar konstant.
-Robin Granqvist låg ner i snön efter en LIF-hörna, ett litet brottarkast fixade det. Alltid något ;-)



Götaholm tar nya tag imorgon då det är Säve som står för motståndet. 18.30 på Kviberg.

----------------------------------------------------------------------------


Det blev repass även för Marieholm i ÖC. Götaholmaren har ingen koll på matchbilden...

SKIF Semberija slog FK Kozara och Sävedalen slog ut FC Bosona.

Semifinaler den 14/3:

Bergsjö IF - Sävedalens IF (18.00 Kviberg)
SKIF Semberija - Lekstorps IF (20.00 Kviberg)

--------------------------------------------------------------------------------------

Gårdas mål mot BK S:T Jacob gjordes av Alexander Nylin och bröderna Gokah (Mawuli och Sebastian).

--------------------------------------------------------------------------------------

Good night & good luck...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0