Lika på Gamlestadsvallen

Det var en hel del folk på en småregnig Gamlestadsvall när topplagen Croatia och Lekstorp drabbade samman denna lördag. En hel del folk från Gråbo och även en hel del gamla Croatiaprofiler som stöttade sitt gamla lag. Bland annat Thomas Celec, Mikael Sepahi och Vllaz Ibishi. LIF-profilerna Jonathan Valli Pätsi och skadade Danny Höglund syntes också till. Höglund verkar vara på väg tillbaka från sin knäoperation och siktar på comeback i början av juni.

När det gäller lagen saknades Marcus Pätsi (skadad) hos Lekstorp och Croatia hade fått tillbaka avstängde Adnan Gashi. Vural "Vurre" Kokulu drack kaffe på läktaren och Liridon Krasniqi vaktade Croatias mål istället.

Götaholmaren och delar av familjen Petersson hade knappt klivit ur bilen förrän Lekstorp tog ledningen. Sebastian Fransson hittade rutinerade Niclas Eliasson i djupet och han kom fri från kanten och gjorde inget misstag! En riktig drömöppning för LIF!

Resten av matchbilden den första halvlek är ganska väntad. LIF ligger rätt i sin defensiv och gör det trångt för Croatia som trillar en hel del boll men ofta fastnar de framför Lekstorps straffområde. Som vanligt går väldigt mycket boll via Croatias kapten Boris Lesic och när han får boll söker han väldigt ofta Alexander Nylin. Även Henok Berhane hade en hel del boll på Croatias mittfält och tillhörde matchens bästa. Croatia försökte även lyfta lite längre bollar men i luften vann Johan Hedström och Jontahan Ljungberg det mesta.

LIF hade några omställningslägen och kom till en del inlägg och hade även några skott utifrån som blev halvfarliga. Croatia har en farlig chans när Nylin rycker sig förbi på kanten och spelar in bollen på marken framför mål. Ingen Croatiaspelare hinner fram dock.

Precis innan halvtid kommer Croatias kvittering. En sällsynt miss av Hedström, som inte får undan bollen, ger Lesic kontroll precis utanför straffområdet. Han sticker in bollen till Nylin som precis undviker offsiden. Emil Syrén kommer ut och Nylins avslut tar i stolpen. Han får dock tillbaka bollen på fötterna och kan lägga in returen till 1-1!

LIF:s
lagkapten Robin Granqvist är tvungen att kliva precis innan halvtid med ljumskproblem och Daniel Jonasson kliver in istället, och gör sin a-lagscomeback för de gröna.

Croatia rivstartar den andra halvleken med en boll direkt ut på kanten och ett inlägg, som dock ingen Croatiaspelare hinner fram till. Det blir lite böljande spel och en del chanser åt båda hållen. Lekstorps bästa målskytt för säsongen, Marcus Johansson, får chansen att öka på målskörden men Croatias målvakt Liridon Krasniqi hinner precis före.

Den andra halvlekens bästa målchans går dock till Alexander Nylin. Han får en djupledsboll och tränger sig förbi sin försvarare, även om han blir lite upphakad, och kommer fri. Domaren ger fördel (helt rätt tycker Götaholmaren) men Nylins avslut räddas av Syrén som får ut en fot.

Efter detta har både Jonasson och inbytte Robert Söderberg lite halvchanser för LIF och efter halva den andra halvleken känns det som Croatia börjar tröttna lite. Matchhjälten från Romamatchen, Johan Hedström, har ett skott efter en hörna som resulterar i en ny hörna. Jonasson har även ett skott som täcks men känslan är att det hade blivit riktigt farligt!

Croatia har en del bra omställningslägen men Lesic och Nylin är alldeles för ensamma och LIF hinner samla sig. Även Berhane har en del räder där han bara glider förbi sina motståndare. Efter att han flyttat ner som högerback har han en dribblingsfärd som slutar med en hörna för Croatia! De riktigt heta målchanserna för Croatia uteblir dock.

Båda lagen börjar även tröttna på den regntunga planen och stundtals är det mycket slarviga passningar och spelare som halkar omkring.

LIF får iallafall sista chansen på en hörna men den blir resultatlös och matchen slutar 1-1. Det får anses som rättvist tycker iallafall Götaholmaren.

LIF tappade sina första poäng men leder serien på målskillnad före UAFC och har dessutom en match mindre spelad. Känns väl som holmgången mot FC Roma och allt som hände där satt sina spår till viss del och det var nog en hel del slitna spelare. Troligtvis är Marcus Pätsi tillbaka till nästa match dock.

Croatia vägrar att ge sig och fortsätter att bita sig fast i toppen. Det kan låta tjatigt med det handlar väldigt mycket om den gyllene trion Lesic, Nylin & Berhane och ska Croatia stanna i toppen gäller det att dessa herrar håller sig friska och undviker avstängningar. Götaholmaren är ändå väldigt imponerad av hur Croatia löst sina problem, då det ett tag såg väldigt mörkt ut.

Björndammen vände den negativa trenden med massor av insläppta mål och slog ett Västkusten som får se sin frustrerade säsong fortsätta.

Den första halvleken tillhörde helt klart hemmalaget där de låg väldigt rätt defensivt och kunde ta tillvara på chanserna framåt. 3-0 i halvtid till BBK efter två mål av Navid Parsa och ett av Rasmus Lihnell.

Även den andra halvleken börjar på bästa sätt för BjörndammenBBK kan ställa om snabbt och Anton Linde kan göra 4-0!

Efter målet tappar dock BBK fokus i sitt försvarsspel samtidigt som Västkusten tar över matchbilden och bollinnehavet. Den första reduceringen kommer bara tre minuter efter Lindes mål och det kommer på straff. Enligt rapporter var det en handssituation där domaren väljer att blåsa men där han lika gärna kunde ha valt att fria. Straff blev det iallafall och den förvaltade Sandro Almeida på bästa sätt fram till 1-4.

VBK fortsätter att trycka på och skapar chanser men det vill sig inte. Närmast är Pouyan Babr, men hans frispark tar i stolpen!

BBK har hittat tillbaka till det vägvinnande spelet från de första matcherna. Organiserat försvar och snabba omställningar.

VBK har fortfarande mycket att jobba på, men chanserna skapas iallafall och till slut lossnar det säkert.

Götaholmaren hade lite på känn att det skulle bli en hård match för FC Roma och det visade sig korrekt. Marieholm stod som segrare med 4-1 när domare Peter Andersson blåste av matchen.

Roma började dock sin vana trogen matchen bäst och hade spelet de första 15-20 minuterna. Några mål blev det dock inte och Marieholm kunde komma in spelet och ta över matchbilden. Trots en hel del MBoIK-chanser stod det 0-0 i halvtid.

Den andra halvleken började på bästa sätt för Roma då snabbe Sanel Osmanovic kunde ge laget ledningen. Lekstorpsmatchen satt nog i benen på Romaspelarna och Marieholm var det lag som orkade mest. Spelande tränaren Blerim Ferati var tillbaka i Marieholm och det var han som började vändningen med att kvittera på en frispark.

Marieholm kan göra tre mål till och vinna matchen och nu är man och nosar på toppen!

Igår fortsatte kräftgången för Bokedalen hemma på Jonsereds IP. UAFC var för starka och kunde vinna med 3-1. Det var ett slitet Bokedalen som kom till start, en halvskadad Sebastian Zangenberg stod i mål och på bänken satt Niklas Nilsson, som kanske inte hade återhämtat sig helt från sin skada.

Det är dock BIF som börjar bäst och Kamal Warsame testar med ett par skott och Fredrik Karlsson har ett skott i burgaveln efter en frispark. UAFC har några halvlägen och kan även ta ledningen efter 25 minuter efter ett snabbt inkast och ett lågt inlägg som när en helt ren Tersoo Tyoer.

UAFC dominerar resten av halvleken men det är BIF som får sista ordet. Efter en frisparkvariant precis innan halvtid kan Kristoffer "Krale" Johansson kvittera.

Niklas Nilsson kliver in i andra halvlek då Warsame får kliva av skadad och BIF har några halvchanser i början av den andra halvleken. Samir Abbas kan dock frälsa UAFC när han gör 2-1 i den 58:e minuten efter passivt försvarspel av Bokedalen.

Precis efter kan UAFC avgöra helt efter att BIF tappat boll och Gerald Tita kan göra sitt tredje mål för säsongen. Nilsson bränner ett friläge och UAFC har två bollar i ribban men matchen slutar 3-1 till UAFC.

En ny förlust för BIF men ändå ett fall framåt jämfört med förra matchen.

UAFC fortsätter att skugga LIF i toppen!

BIF har en matchrapport HÄR.

I omgångens sista match vann Öjersjö över Gårda med 4-1. Matchrapporten är inte inne ännu men det verkar som ett krigande Öjersjö slog ett bollförande Gårda.