Söndagsseg...

Gårdagens svensexa (inte min egen dock) har satt sina spår och det blir därför en lite småseg söndagsuppdatering.

Vi ger oss dock på de matcher i omgång 4 som inte redovisats ännu:

LIF ångar vidare och tog sin tredje raka seger när Olskroken besegrades med hela 5-0. Marcus Johansson inledde målskyttet på frispark och Marcus Pätsi stod för en soloprestation vid 2-0. I den andra halvleken så körde över Kroken helt och det blev tre mål till. Kroken saknade dock båda bröderna Hellenäs.

LIF imponerar självklart och särskilt i defensiven då det verkar som laget ännu en gång knappt släppte till en målchans bakåt.

Marcus Johansson blev tvåmålsskytt och senast Götaholmaren pratade med honom hade han problem med ena knäet men uppenbarligen störde inte det honom denna kväll.

Nöjda LIF-spelare.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Krokens matchrapport var kort:

En riktig skitmatch av oss där alla springer och spelar för sig själva. Lekstorp spelade riktigt bra över alla lagdelar, riktigt pinsam publik dock men man kanske inte skall förvänta sig mer av Gråbo.

Croatia verkade ha fått ihop ett bra lag i lördagens match mot Gårda BK. Ett Gårda som inte fått spelet att stämma än så länge i serien.

Matchen stod och vägde efter 2-2 i halvtid efter mål av David Celerie och Alexander Nylin för Croatia och två Sebastian Fernbergmål för Gårda.

Boris Lesic blev matchhjälte när han gjorde 3-2 i den 55:e minuten men kunde även blivit syndabock när han drog på sig sitt andra gula och blev utvisad i den 67:e minuten.

Gårda hade mycket boll i slutet men hittade inte de riktigt farliga lägena, samtidigt som Croatia försvarade sig bra.

Trots att det varit lite turbulent kring Croatia så står laget plötsligt på 9 poäng efter fyra matcher och en tredjeplats. Imponerande!

Gårda förblir ett frågetecken.

United Africa går från klarhet till klarhet och vann med hela 6-2 mot Björndammen. Gerald Tita blev tvåmålsskytt för UAFC och lite oväntat blev César de Melo tvåmålsskytt för Björndammen. BBK:s tränare snörade alltså på sig skorna men trots målen blev det ju förlust.

Öjersjö tog sin första seger för säsongen när det blev derbyvinst över Bokedalen med 3-0 i en hård match.

Bokedalen har en omfattande matchrapport på sin hemsida: HÄR.

ÖIF var hetare i en tuff match som innehöll en massa kort. ÖIF hade 2-0 i halvtid och har även läge att göra 3-0en straff i den 70:e minuten. Oscar Rose får även rött i detta lägen för en protest mot straffen. Straffen missas dock och BIF får lite luft under vingarna trots 10 man och skapar lite chanser till reducering. Pierre Högberg avgör dock matchen helt på övertid.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Omgång 5 drar faktiskt igång redan imorgon med denna match:

OLSKROKENS IF - MARIEHOLM BoIK (19.30 Överåsvallen)

OIF jagar sin första seger men gick på en rejäl mina mot Lekstorp i lördags. Frågan är om de har hunnit återhämta sig efter den smällen? Bröderna Hellenäs missade ju LIF-matchen då de var bortresta. Oklar om de spelar imon, frågetecken iallafall på Johan då han är halvskadad.

MBoIK kommer ju från en fin 4-1 seger över Västkusten och har säkert en massa självförtroende. Ännu en seger här och man är med ordentligt!

TIPS: Marieholm känns hetare och har dessutom fått några dagar längre vila. MBoIK-seger.

Det kommer spelas en massa matcher denna veckan då omgång 5 & 6 blandas ihop rejält. Inte mindre än 10 6A-matcher kommer att spelas denna veckan!

Om det var någon som hörde ett vrål utifrån Kortedala så kan det varit jag som skrek när Cisse avgjorde för QPR i slutet av matchen mot Stoke! Fortfarande en svår avslutning med Manchester City borta i sista matchen, men just nu är QPR kvar i PL.