Götaholm BK - FC Bosona

Det var dags för den första träningsmatchen för Götaholm nya dynamiska duo Siki & Groggen. Motståndarna var inga mindre än 6A-vinnarna 2011 FC Bosona, som iår slutade 6:a i 5A.

Götaholm har ju haft en del nya spelare som har testat med klubben och av dessa spelade följande:

-Daniel Wedberg (senast i SG-97). Målfarlig citamaskin som lämnade sin moderklubb Götaholm för spel i SG-97 för några säsonger sedan. Stort GBK-hjärta och alltså möjligen på väg tillbaka!

-Mattias Strömberg (senast i SG-97). Var kapten i SG den gångna säsongen och kan bli ett riktigt tillskott om han kommer.

-Atbin Vali (senast i Bergum). Teknisk spelare som kan spela både yttermittfält och ytterback. Har tränat en hel del med Götaholm efter seriens slut.

-Marcus Thyrén (haft uppehåll från fotbollen ett tag). Född 1987, målvakt och kompis med Götaholms Per Darolf. Har ett fotbollsförflutet i Kinna.

-Sermed Reda (senast i FC Bosona juniorlaget). Ung kille från Bosona som testat med Götaholm ett tag.

-Dzani Hodovic (senast i Semberija). Föredetta Götaholmare som spelat i FC Bosona men senast i Semberija (som åkte ur trean). En snabb och dribblingssäker anfallare.

Dzani

Götaholmaren har av förklarliga skäl inte lika bra koll på FC Bosona som när de spelade i 6A men efter lite research så verkade det som FCB ställde upp med ett ganska blandat lag. Snittåldern var låg även om några gamla rävar som Darmin Muslimovic, Samir Abaz och Damir Kurbasic höjde den en del. En del av de ordinarie a-lagsspelarna var med, bland annat Elvedin Delibasic, kaptenen Edis Cmajcanin, Benjamin Grozdanic och Eldar Razanica. Jasmin Hrvat och Amir Hadzic har hållt uppe med fotboll den senaste säsongen men testade igen. Det var även 4-5 juniorer och någon provspelare med i truppen.

När matchen väl drog igång så hade Götaholm lite svårt att få grepp på FCB:s mittfält och gästerna hittade en hel del rull direkt. Götaholm fick försvara sig i början och försöka hitta rätt i sina positioner och med sitt nykomponerade lag. Bosona får lite tryck och skapar en hörna. Tyvärr lyckas inte Götaholm få bort bollen och efter lite flipperspel i straffområdet kan rutinerade Darmin Muslimovic trycka in bollen i mål!

Götaholm tar sig dock in i matchen och kan börja skapa lite chanser. Wedberg hugger på topp och på kanterna får Hassan och Abdi en del bollar att jobba med. Götaholm börjar även kliva in lite mer i duellerna och vinna lite andrabollar. Strömberg började att hitta rätt i sin roll mellan mittfält och anfall och fick en del bollar att jobba med. Atbin kom fram fint några gånger från sin högerbacksplats. FCB fortsätter dock med sitt fina kortpassningsspel och GBK får jobba hårt för att ligga rätt defensivt.

Matchen böljar lite och Götaholm får några riktigt bra omställningar. Hassan kommer runt riktigt fint på sin kant och till slut spelas bollen in i straffområdet till Abdi som får öppet mål vid den bortre stolpen. Tyvärr hinner en back dit och kan rensa. Wedberg får ett par fina lägen, bland annat två chanser vid den första stolpen och ett skott som precis smiter utanför. Götaholm kommer runt riktigt fint på kanterna några gånger och kan komma med inlägg.

Även Bosona har lägen och Aleks för sträcka ut fint och göra en bra räddning på ett tungt skott. FCB har även en hel del halvlägen och bollinnehav precis utanför Götaholms straffområde. Innan halvleken är slut kan FCB göra 2-0. Götaholm tappar bollen på mitten och FCB ställer om och en frispelad Amir Hadzic kan kyligt chippa in bollen förbi en utrusande Aleks.

Götaholm är dock ytterst nära att reducera innan halvtid då både Hassan och Strömberg har bra nicklägen.

0-2 i halvtid efter en ganska jämn halvlek med spelövertag för FCB men chansmässigt övertag för Götaholm. Dock var det FCB som tog tillvara på sina.

Det blir en hel del byten i halvtid och under den andra halvleken. Marcus kom in i målet. Daniel testades som mittback. Ali och Dzani kom in på kanterna och även Freddie och Sermed kom in offensivt i den andra halvleken.

Efter en lite avvaktande början av den andra halvleken får faktiskt Götaholm ett ganska bra tryck mot FCB:s mål. Trycket leder också till en del chanser, bland annat ett par bra frisparkslägen och flertalet frisparkar. Wedberg har en bra frispark som FCB:s målvakt får rädda nere vid stolproten.

Dzani har några dribblingsräder men utan att komma hela vägen fram. Rasta har en chans efter en hörna som blir rörig men han lyckas inte få in bollen. Freddie är och hugger på några halvlägen.

Götaholm gör dock inga mål och pressen mot Bosonas mål avtar och spelet jämnar ut sig. FCB fortsätter att rulla boll men Marcus sätts inte på några större prov i kassen. Han är bra med utanför straffområdet på en djupledsboll och kan plocka ner några inlägg. Båda Daniel och Rabih får sträcka fram det långa benen några gånger för att förhindra frilägen och ibland blir det lite oroligt inne i Götaholms straffområde.

Matchen slutar 2-0 till FC Bosona.

En stundtals bra match, för att vara i mitten av november. FCB har lite mer organiserat spel och gör mål på sina chanser. Götaholm har hetare lägen men gör inga mål.

Alla de nya killarna gjorde bra ifrån sig. Atbin var riktigt intressant som offensiv högerback, Strömberg kommer att tillföra mycket och Wedberg behöver bara jobba lite på siktet. Dzani är helt klart en attraktion som kan avgöra matcher på egen hand. Både Marcus och Sermed gjorde godkända insatser i den andra halvleken.

Daniel gjorde en intressant andra halvlek som mittback.

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren ska även försöka hitta tid för lite Rasta-TV så här efter säsongen!