Helgens fotboll!

Det blev ingen sista 6A-match igår på gräset på Gamlestadsvallen utan matchen flyttades till konstgräset på Kviberg. Götaholm mönstrade iallafall följande lag till denna match:

Filip

Filip jobbade och kom lite sent men kom in som mittback i mitten av den första halvleken.

Det var hemmalaget Götaholm som var lite hetare precis i matchinledningen och laget skapade lite halvchanser runt Rikard Johansson i Gårdas mål. Nästan direkt fick Götaholm ett bra frisparksläge utanför straffområdet som Shafie tyvärr drar över. Götaholm har även några inlägg och en hörna som blev halvfarlig.

Gårda kom dock in i matchen snabbt och hittade lite kombinationer på mitten och Victor fick sträcka ut och göra en räddning. Efter tio minuter tog även bortalaget ledningen. En spelvändning av Gårda hamnade hos Markus CederqvistGårdas högerkant. Det tidiga inlägget är riktigt bra och vid första stolpen kan Sebastian Gokah dyka upp och fint skarva upp bollen i nättaket. Victor får upp en hand men kan inte hindra bollen från att gå in. För Götaholm så dröjer det tyvärr inte så länge förrän Gårda ökar på ledningen. En spelvändning hamnar ute på Gårdas vänsterkant hos Simon La Verghetta, som inte haft så mycket boll i inledningen. La Verghetta kan ta sig in i straffomnrådet och kan ta sig förbi ett par passiva Götaholmsspelare och dra in bollen ribba in. Spelmässigt är match jämn och Götaholm har en del boll via Shafie och Abdi. Freddie får ett gyllene läge mitt framför mål men han får inte ner skottet. Abdi har ett skott som smiter precis utanför.

Även Gårda har lite chanser och Cederqvist har ett skott tätt över efter att Sebastian Gokah kommit runt på kanten. Matchen böljar lite fram och tillbaka och Götaholms Daniel Gustafsson har ett bra läge men skottet går över. Efter en halvtimme kan Gårda även göra 3-0. Ännu en spelvändning hamnar hos La Verghetta som tar sig in i straffområdet och kan göra mål på ett skott som inte såg helt otagbart ut. Riktigt tungt för Götaholm då matchbilden varit hyfsad jämn, men som alltid gäller det att göra mål på sina chanser.

Hemmalaget får dock in en reducering precis innan halvtid. Efter en tilltrasslad situation i Gårdas straffområde nickar Abdi i ribban och både Shafie och Freddie hugger på returen precis framför Johansson i Gårdas mål.

Från sidan ser det ut som Johansson har bollen men Freddie stöter in den i mål. Domaren godkänner målet trots högljudda protester från Gårdaspelare. Shafie fick målet enligt domaren men Freddie var siste Götaholmaren på bollen.

3-1 till Gårda i halvtid efter en spelmässigt jämn tillställning där Gårda tagit tillvara på sina chanser bättre än Götaholm.

Den andra halvleken rivstartar med att Gårda tar sig fram på kanten och ett lågt inlägg sveper genom hela straffområdet och på den bortre stolpen dyker La Verghetta upp men Victor gör en bra räddning på direktskottet. Lite senare får Gårda en frispark precis utanför straffområdet. Viktor Ryberg kliver upp och lägger bollen i målvaktens hörn och Victor är där men kan bara styra upp bollen i nättaket. 4-1 och en jobbig start på den andra halvleken.

Götaholm reducerar dock nästan direkt. Efter en hörna landar bollen hos Abdi precis framför mål och han kan ta emot bollen och lägga in den.

Matchuret tickar vidare genom den andra halvleken och matchen böljar fram och tillbaka med lite halvchanser från båda hållen. Det slarvas dock en del från båda hållen i de avgörande lägena.

Med fem minuter gör Götaholm 3-4 efter ett vackert mål av Abdi Bashir. Shahram får bollen på kanten och hittar Abdi precis utanför straffområdet. Han gör sin gubbe och kan dra in bollen precis under ribban.

La Vergehetta, som Götaholm hade bättre koll på under den andra halvleken, blixtrar till och drar några gubbar vid mittplan och sprintar sig fri. Victor kommer dock ut bra och räddar. Möjligen kom denna chansen innan Götaholms 3-4 mål.

Götaholm kommer inte närmare och får se sig besegrade i en jämn kamp där Gårda utnyttjade sina chanser bättre.

UAFC tog ännu en seger och befäste sin serieledning. Segern mot Öjersjö satt dock längre in än slutresultatet visade. Som vanligt hade UAFC mycket boll men ÖIF stod upp bra i den första halvleken. Dock kunde United Africa göra två mål och gå till pausvila med en ledning.

UAFC hade fortsatt mycket bollinnehav i den andra halvleken och var ett ribbskott ifrån 3-0. Istället är det ÖIF som reducerar genom Marcus Halldin med en halvtimme kvar. I detta läget svänger matchbilden och det är ÖIF som tar över. UAFC pressas tillbaka och bollen befinner sig ofta på United Africas planhalva.

UAFC kan dock göra 3-1 lite turligt. Även om Calvin Okafor fick målet i matchrapporten så var det enligt ögonvittnen ett klockrent självmål. Ett inlägg rensas upp i eget nättak av en ÖIF-spelare.

Efter detta går luften ur ÖIF och UAFC gör två snabba mål och matchen är helt avgjord. Mikael Nilsson reducerar förvisso men sedan fullbordar Saidi "Cricket" Ishola sitt hattrick genom att göra 6-2.

ÖIF hade serieledarna i gungning en stund under den andra halvleken men UAFC löste det.

Marieholm besegrade Bokedalen med 5-1 i dagens 6A-match. Enligt Bokedalens matchrapport så var BIF med hyfsat i början och skapade lite halvchanser men Marieholm skapade också en hel del. MBoIK tar ledningen på ett skott i straffområdet av skytteligaledaren Jimmy-Canon Nwadinkpa, gör 2-0 på nick efter hörna (även det av Nwadinkpa) och även 3-0 (Toni Ceesay) efter fint spel. BIF:s Niklas Nilsson reducerar innan halvtid på ett fint frisparksmål innan halvtid.

BIF kämpar i den andra halvleken men Marieholm är för bra och de kan göra både 4-1 och 5-1.

Matchrapporten från BIF hittas HÄR.

Götaholms b-lag föll idag i prestigematchen mot Lekstorps b-lag på en regntung Gamlestadsvall. Ljungan var tillbaka på G-vallen, och både tog emot och delade ut. Precis som det ska vara. Båda lagen hade en del a-lagsspelare med även om vissa inte hade sina normala positioner. LIF:s mittback Johan Hedström spelade anfallare och GBK:s Abdi Bashir spelade högerback! Bashir, som även var kapten för dagen, löste den positionen galant, Hedströms insats var mer tveksam...

Rent spelmässigt var det en jämn match där Götaholm ofta hittade mer rull än sina motståndare. Problemet med LIF är att laget oftast inte släpper in några mål och detta var sant även i denna match.

LIF vann till slut med 3-0 efter bland annat ett fint mål av Danny Höglund, men Götaholmsmisstag låg bakom de flesta målen.

Det var en kampfylld match där det smällde en hel del i duellerna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 22:a omgången av 6A är slut och vi går nu in i ett avgörande skede på säsongen. Både botten och toppen ska avgöras.

Den 23:e omgången börjar med rysaren Bokedalen-Västkusten på fredag. Vinnaren tar ett stort steg mot fortsatt 6A-spel nästa år.

På lördag spelas de andra tre matcherna. Båda topplagen spelar och har luriga matcher, UAFC mot Gårda och LIF mot Öjersjö. Dessutom blir det ett mittenmöte mellan Croatia och Olskroken.