Vilken 6A-helg!

Det blev en väldigt underhållande 6A-helg med en hel del oväntade resultat. Det gick även hett till på sina håll, eller vad sägs om 21 gula kort, 5 röda kort och fyra straffar i omgångens fyra matcher!
 
Vi börjar med fredagens bottenmöte.
Förbundet hade innan matchen äntligen uppdaterat tabellen så att både lagen låg på 8 poäng
 
Det var en lite avvaktande matchinledning även om båda lagen vaskade fram lite halvchanser. VBK, som spelat bra på sistone, lyckades ta ledningen när Bokedalen misslyckas med att ställa offside och Rachid Hersi kan göra mål. Innan halvtid kan dock hemmalaget kvittera genom Simon Tengfjord på ett fint skott.
 
Bokedalen gör en bra andra halvlek och skapar en hel del chanser och till slut kan Niklas Nilsson förvalta ett friläge efter en fin framspelning av Johannes Zoomer. I och med att målet kom med knappa fem minuter kvar att spela såg det ut som BIF skulle ta ett stort steg närmare förnyat kontrakt. VBK ville dock annorlunda, och ganska snabbt efter BIF:s mål får bortalaget en omställning och får ett friläge. BIF:s målvakt för dagen, mittbacken Fredrik Karlsson, kommer ut och efter att VBK-anfallaren skjutit (och missat) så fäller Karlsson honom.
 
Karlsson får dock revansch direkt då han räddar straffen mycket fint! Returen går dock tillbaka till straffskytten Jean Garrido Ortiz som kan kvittera.
 
En poäng var alltså till bottenkollegorna och självklart är Västkusten det laget som var mest nöjda med detta. Lagen har nu båda 9 poäng inför de två sista matcherna, men VBK har mycket bättre målskillnad. En målskillnad som BIF inte lär ta in.
 
Bokedalen måste alltså ta minst en poäng på sina två återstående matcher, samtidigt som VBK inte får ta några poäng alls. Rent teoretiskt skulle ju VBK kunna förlora båda sin återstående matcher med tvåsiffrigt och därmed få sämre målskillnad än BIF, men det känns ju inte så troligt...
 
Rent tabellmässigt så har Bokedalen lite "lättare" motståndare, nämligen Olskroken och Björndammen. VBK ställs mot två formstarka lag, nämligen Öjersjö och Gårda. Dessutom kommer BIF att spela sina två avslutade matcher innan VBK spelar sin nästa. Så VBK kommer att ha förutsättningarna helt klara inför sina två matcher.
 
BIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
 
Öjersjö stod för en imponerade vändning mot serietvåan Lekstorp och det såg ut som LIF:s gulddrömmar skulle gå upp i rök. Lite senare denna lördag så fick dock Gråbolaget hjälp av Gårda som besegrade serieledarna United Africa. Mer om den matchen längre ner.
 
I denna matchen var det dock LIF som började bäst och efter en halvtimme så ledde bortalaget med 2-0 efter två strutar av Nicklas Berglind. Med tanke på att LIF innan den här matchen inte släppt in tre mål i någon match i år så kändes det väl som alla tre poäng var på väg till Gråbo. Precis innan halvtid kommer dock en ÖIF-reducering på en hörna. LIF missar i sin markering och Marcus Halldin kan göra mål. Förbundets matchrapport stämmer inte, där Olof Hedin står som #72 och som målskytt. Alla som följer 6A vet vet ju att den enda som spelar med #72 i ÖIF är Marcus Halldin...
 
I inledningen av den andra halvleken får Lekstorps Marcus Johansson sitt andra gula kort (nionde totalt) efter att han uttryckt sitt missnöje med en utebliven frispark. LIF får avsluta matchen med 10 man och med en halvtimme kvar kommer kvitteringen. Det är Halldin som slår till igen efter ett inlägg.
 
Trots att LIF spelar med en man mindre så skapar laget i detta skede en hel del klara målchanser, men målen uteblir. Istället får ÖIF en straff i slutet och Marcus Halldin kan fullborda sitt hattrick!
 
En riktig fin skalp av Öjersjö och lite grus i maskineriet för LIF. Eftersom även UAFC förlorade så ändras ju inte avståndet i toppen mellan dessa två lag. Förlusterna gör dock att Marieholm faktiskt får ett litet halmstrå. UAFC har två matcher kvar och har i nuläget 45 poäng. Marieholm har tre matcher kvar och 37 poäng. Om MBoIK tar nio poäng samtidigt som UAFC förlorar båda sina skulle det innebära att Marieholm slutar på 46 poäng och UAFC45 poäng. För att Marieholm ska vinna så måste även LIF förlora två av sina matcher, men de måste slå UAFC i sista (eller spela oavgjort). Så en liten, liten teoretisk chans för Marieholm alltså.
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
 
I och med LIF:s förlust mot Öjersjö hade United Africa ett utmärkt läge att i stort sätt avgöra serien. Det började dock inte så bra mot formstarka Gårda BK. UAFC:s Andy Erheriene blir utvisad redan efter 34 minuter, Götaholmaren gissar att det var en målchansutvisning i straffområdet. Gårdas Christopher Bratt gjorde nämligen 1-0 på straff i den 35:e minuten. UAFC har ju vunnit med spelare utvisade innan i år och laget skapade en hel del bra lägen men det blev inga mål. Gårda defensiv gjorde en kanonmatch och UAFC saknade skärpan i avsluten.
 
Istället tog Gårda tillvara på sina chanser och Sebastian Fernberg kunde göra 2-0 i slutet. Det ska tilläggas att Gårdas bästa målskytt denna säsongen, Simon La Verghetta, inte spelade.
 
UAFC har bara två matcher kvar, Götaholm och Lekstorp. I matchen mot Götaholm får laget klara sig utan utvisade Andy Erheriene men även Ofuokwo Stanley Odogwu, som fick sitt tredje gula kort.
 
LIF har tre matcher kvar. I nästa omgång ställs laget mot just Gårda. Då saknas både Marcus Johansson och förre Gårdaspelaren Niklas Söderberg. Söderberg fick sitt tredje gula kort mot Öjersjö men hade inte spelat mot sin förra klubb iallafall då Götaholmaren uppfattat det som klubbarna kom överens om detta när Söderberg lämnade Gårda. LIF har även kvar att möta Götaholm och sen då UAFC i sista matchen.
 
 
Croatia känns väl inte riktigt som ett lag i balans just nu. Bara en poäng efter sommaruppehållet och i gårdagens match mot Olskroken fick laget tre röda kort och fem gula
 
Croatias Alan Amin lyckades med bedriften att få rött kort redan efter 6 minuter! I denna situationen får även Kroken en straff som dock missas. Enligt rapporter var det en ganska avslagen match. 
 
David Celerie lyckades med konststycket att få två gulatre minuter i mitten av den andra halvleken. Med två man mer rullade Kroken en hel del boll men utan att göra mål. Croatia får även en tredje spelare utvisad i slutet och till slut får Kroken utdelning.
 
I den 84:e minuten kommer målet och då på straff genom Peter Gustafsson. Sulaiman Ebrahimzada ökade på till 2-0 med ett riktigt fint skott i krysset i den 86:e minuten.
 
Enligt Götaholmarens kontakter så var det trots alla gula och röda kort ingen ful match.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hade en väldigt trevlig lagfest med lite inkilning av nya spelare i lördags. Det blev ett sorts uppsamlingsheat med inkilningen då laget in haft någon inkilning sen 2009. Möjligen sattes ribban så högt 2009 att det kändes svårt att upprepa.
 
2012 års inkilning blev dock en riktig succé även om detaljerna inte kan skrivas här. Lite skönsång, lite dans, en hel del naket, viss alkolholförtäring med en hel del Fireball, minnen från nunnekloster, men mest av allt väldigt mycket skratt...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Rasta-TV är nu äntligen tillbaka och det kommer snart att dyka upp flera avsnitt...
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
På onsdag drar den 24:e omgången igång med matchen Olskroken-Bokedalen.
 
 
Vi avslutar med ett klipp från MLS. Visst, ligan håller inte högsta klass, även om den slår Allsvenskan med hästlängder, men Thierry Henry måste vara en av de elegantaste fotbollspelarna som klivit in på en fotbollsplan. Klippet är ganska långt men det är värt att se...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0